(gettyimages.com)

Sportblogg: Den tyska maskinen körde över de engelska lejonen

I dagens första åttondelsfinal i VM-fotbollen hade vi att se fram emot ett riktigt tungviktsmöte mellan engelska lejonen och dess fans, vilka hittills är de enda som lyckats överrösta Sydafrikas alla vuvuzelas,  och den stora brutalt väloljade tyska maskinen vars tyngd blandat med finess och snabbhet knappast undgått någon med fotbollsintresse.

Det var alltså upplagt för en fotbollsfest utan dess like… Och vilken fest vi bjöds på!
Tyskarna började i ett ursinnigt tempo och knappt hade de tyska fansen på plats sjungit klart Deutschland über alles, innan det var dags att föra väsen igen. Efter 32 minuter hade både legendariske Miroslav Klose (12 VM-mål) och Lukas Podolski nätat för Tyskland, ”och det.. var bara början’”.

Efter Tysklands andra mål vaknade England till sist upp ur sin dvala och tog sig med råge in i matchen och gjorde också rättvist 1-2 efter 37 minuter på en nick från Matthew Upson. Därefter var det för resten av halvleken England för hela slanten. Minuterna senare var det dags för Chelsea-mittfältaren Frank Lampard att avlossa  ett skott som kom att bli den stora snackisen. Lampards skott gick ribba och in men spelet gick vidare. Reprisbilder visade att bollen var med råge innanför mållinjen, men ingen av de fem domarna lyckaes uppfatta detta. Tyskland gick därmed till halvtidsvila med en 2-1 ledning i ryggen.

Den andra halvleken började lite som den slutade med ett tungt ribbskott på en frispark från 30 meter av Frank Lampard. Efter detta gick dock luften ur engelskmännen och efter en ny frispark av Lampard kunde tyskarna kontra in 3-1. 3-1 som senare även blev 4-1 vilket blev matchens slutresultat. Tyskland visar med detta (om någon tvivlat) att man verkligen blir ett lag att räkna med hädanefter, den tyska maskinen är effektiv och spelarna gör sig hela tiden spelbara så att man aldrig behöver hamna i tidsnöd. England får återigen vända hemåt som en besvikelse, denna gång behöver man dock inte skämmas över sättet man blir utslagna på.

Nu väntar vi spänt på kvällens match mellan Mexico och Argentina. Vad kan världens bäste spelare plocka fram ur den stiliga, men ack så korta rockärmen ikväll månne?