RSS
Lördag 20 apr 2024

Publicerad 27 februari 2011 18:47

Mora tur och retur

Sportbloggen: Snabb inblick i jobbet med Vasaloppet

Helgen har tillbringats i Mora för arbetande i Vasaloppets presscenter och nu är man tillbaka i Falun en vecka för skola innan det är dags att sticka upp till Mora igen även nästa helg.

Arbetsuppgifterna har varierat då det såklart är mycket som ska klaffa med ett arrangemang av denna dignitet. Förutom ackrediteringar har även arbetsuppgifter som att åka till kontrollen i Eldris och koppla ur en TV-kamera ålagts oss. Jag fick inledningsvis det sistnämnda uppdraget för att jag råkade stå i närheten av den som fick förfrågan först, samt hade körkort. När jag sedan dragit med mig en kursare, Johan, för att agera kartläsare möttes vi av skepsis en halv sekund hos bildteknikern innan jag flikade in att jag varit ljudtekniker en gång i tiden. Då minsann, då var det plötsligt inga problem längre. Så kan det gå!

..att jag sedan fick snabblära mig att köra bil (eller skåpbil rättare sagt) med automatväxel för första gången är en annan historia som dock slutade väl.

Loppen som passerat under helgen är bl.a. Tjejvasan som vanns av Jenny Hansson, Östersunds Skidlöpareklubb, på tiden 1:27:17. För en liten intervju med segraren rekommenderas denna artikel i Dalarnas Tidningar.

Samtidigt hittar vi ett glädjande besked med lokal touch på sjätte plats där Emma Eriksson från Falun/Borlänge SK gled in på tiden 1:32:37.
Bra kämpat säger vi till Jenny, Emma och alla andra som slitit sig fram och korsat mållinjen!

Björkman
<- Tillbaka till startsidan