RSS
Onsdag 22 maj 2024

Publicerad 24 juli 2010 11:20

Recension: Inception (2010)

I drömmarnas värld

photo_l2photo_l3photo_l4photo_l5photo_l6

Man märker ganska snabbt att det är The Dark Knight-regissören Christopher Nolan som har regisserat denna film. Perfektion och makalösa scener som får en att både hoppa till och säga ”Wow!” inombords.

Filmen handlar kortfattat om drömmar och om vårt undermedvetna. Det är svårt att dela med sig av en dröm men tänk om någon kunde komma in i din dröm? Tänk om någon kunde drömma med dig i din dröm.

Leonardo DiCaprio spelar huvudrollen och går under namnet Dom Cobb. Dom Cobb är en hemlighetsfull man som har en förmåga att stjäla hemligheter ur andras drömmar. Cobb har tänkt anta sin största utmaning att plantera en idé i en sovande mäktig mans huvud – till sin hjälp har han bland annat en ”drömarkitekt” (Ellen Page från ”Juno”) som designar och ritar miljön drömmaren/drömmarna befinner sig i.

Inception kan till en början kännas som en komplicerad och komplex film, men på något konstigt sätt så har Nolan utformat den ganska förståelig och oväntat lätt att hänga med i.

Något som man dock hade velat se mindre av är actionscenerna som tar över en del av filmens egentliga handling och syfte – drömmar, men eftersom filmen i helhet var trollbindande och i toppklass så sköljer detta över de små felen som man nu kan hitta i efterhand.

Inception är ett mästerverk med sinnessjukt häftiga scener och med stunder som får en att sträcka på sig i biostolen.

kkkkk

Isak Arvidsson
<- Tillbaka till startsidan