RSS
Söndag 23 jun 2024

Halloween i Stockholm

Tova Bergmark

Halloween i Stockholm

Det har varit en awesome 5 dagar i storstaden som igår avslutades med en stor halloweenfest hos min kompis.
Tanken var att jag skulle ha varit jigsaw men efter 3 försök på att sminka mig så fick jag bli en döskalle.

Nu väntas bara 3 härliga timmar på tåget tillbaka till Falun…
Hoppas alla haft en bra helg!

30 oktober 2011 17:33

DESIGN HOUSE Stockholm

Jennifer Berg

DESIGNHOUSE Stockholm

Jag föredrar höstmys med lite stil! Höstens tekoppar avnjuts i år i en mugg med fat samt en omrörare i teak. Muggen är från Design House Stockholm, designad av Marie-Louise Hellgren. Muggen kostar 175 kronor styck och går att köpa på här på royaldesign. Muggen har ett diskret prickmönster i en blankyta då muggen är matt. Detta är en perfekt mugg för höstmörkret!

”Sombody said…
Don’t make something unless it is both necessary and useful;
but if it is both necessery and useful, don’t hesitate to make it beautiful”
Marie-Louise Hellgren

Perfekt till en kopp te i höstkylan är Coldplays nya album Mylo Xyloto, som är en magnifik skapelse. Love it!

22 oktober 2011 15:11

Happy Halloween!

Jennifer Berg

Pumpkin time!

Ovanligt nog spenderades fredagskvällen inte ute i dimman, utan hemma hos Fredrik med kniven i högsta hugg. Då halloween närmar sig med stormande steg inser jag att det snart redan är november. Tiden bara flyger förbi även fast jag till mestadels ligger i sängen och kollar på ”Cake boss” hela dagarna.

Men för att återgå till kniven som igår var i högsta hugg så satt jag och min boy och gjorde halloweenpumpor. Något som jag tidigare bara gjort en gång då jag var runt 12 och gjorde det tillsammans med min kompis Mimmi. Skulle vilja påstå att det är lite kvalitetsskillnad på pumpornas resultat från då till nu.
Pumpa nummer 1 blev en turtles pumpa då Fredrik stod för karvandet. Pumpa nummer 2 blev en spiderman som jag satt och sned med i totalt fyra timmar. Det som var jobbigt med Spiderman var själva spindelnätet. Det var väldigt noga med att inte karva igenom hela pumpan då hela faces faller… Men vi blev mycket nöjda med resultatet.

Ta fram era pumpor och rusta upp era balkonger inför halloween! Det som var lite segt var att pumporna är redigt dyra. För att vara lite mer specifik, 60 kronor styck.

Happy halloween peeps!

22 oktober 2011 14:46

Lika som bär?

Google & Hanna Melin

Liv Tyler vs Hanna Melin

Man kan fråga sig om högskolans egna Hanna Melin inte är Steven Tylers mystiska kärleksbarn. Sedan Hanna flyttade till Falun hösten 2010 har hon ett flertal gånger fått höra att hon är lik skådespelerskan och modellen Liv Tyler som är dotter till Aerosmiths sångare Steven Tyler.
- Folk kommenterar alla möjliga likheter såsom näsan, ögonen och munnen, säger Hanna.

Vad tycker du? Är Hanna en yngre version av Liv Tyler?

Snabbfakta:
Namn: Hanna Melin
Ålder: 20 år
Från: Norrtälje
Bostadsort: Falun
Studerar: Mediekommunikation – Reklam och visuell kommunikation, andra året.

 

10 oktober 2011 19:08

Erfarenhets lexikon

Jennifer Berg

Erfarenhets lexikon

- En handbok som bygger på glada, roliga, sura och bittra erfarenheter. Skriven av Kjell Eriksson och Ola Karlsson.

Erfarenhetes lexion är en bok jag ägt i många år. Det har varit en såndär bok som bara legat på hyllan och samlat på sig damm. Detta är en födelsedagspresent från min 14 års dag om jag inte minns det helt fel. Vid denna ålderpunkt i mitt liv uppskattade jag inte  böcker lika mycket som jag gör idag. Även om detta inte är någon tung skönlitterär bok så var det fortfarande en bok. Så där stod bokfan, i hyllan år efter år och glömdes bort. Men sen kom den dag då jag flyttade hemifrån. Vad fann jag då? Jo, massa bortglömd skit återuppstod från de döda, även så boken. Boken som legat och vilat sedan 2004. Nu har den äntligen vaknat till liv, sisådär 7 år senare. Haha.  Detta tror jag är till min fördel dock. Vid 14 års ålder tror jag inte jag skulle uppskattat ironin i boken som är mycket, mycket underhållande. Men eftersom detta inte är en bok man sätter sig och läser från sida till sida, rekommenderas detta till en bra bajsbok.

Här är några exempel på vad som står skrivet i boken, mycket underhållande i mina ögon!

Reklam
Du översköljs av säljande budskap och glömmer ofta bort att stanna upp för att reflektera över vad de egentligen betyder. Erfarenheten talar sitt tydliga språk. Det finns en anledning till att Jerker Olofssons soptunna är full och att det tutar upptaget hos Konsumentverket.

Reklambudskapet säger: ”Köp nu, betala i höst.”
Erfarenheten säger att minnet är kort och att du därför på hösten inte bara får betala den nu omoderna varan, utan också ansöka om skuldsanering.

Reklambudskapet säger: ”Mobiltelefon för 1 krona.”
Erfarenheten säger att den kostar det, men att själva abonnemanget går loss på 5 000.

Reklambudskapet säger: ”Rea!”
Erfarenheten säger att det handlar om gammal skit.

Reklambudskapet säger: ”Räntefritt.”
Erfarenheter säger att det är det, men långt ifrån avgiftsfritt.

Reklambudskapet säger: ”Så länge lagret räcker.”
Erfarenheter säger att de inte ljuger men att lagret inte är så stort, bara snudd på obefintligt.

Konsumentmakt
Följande saker har enligt tidningsartiklar hittats i diverse matvaror som olika människor köpt:
1. En man hittade ett plåster i en chokladkaka.
2. En kille upptäckte att det kryllade av larver i müslin han äter till frukost.
3. En brasiliansk kvinna hittade ett finger bland sina popcorn.
4. En kvinna hittade en kondomförpackning i påskmusten.
5. Ett barn hittade en skruv i en glassbåt.
6. En mamma hittade en fiskelina i barnmatsburken.
7. En familj upptäckte en penis i ketchupflaskan.

Trots all denna erfarenhet säger samtliga ansvariga livsmedelsförsäljare till tidningarna gång på gång att någon av ovanstående absolut inte ska kunna hända och lovar förstås att det inte kommer att inträffa igen. En sak som är säker för dig som hittar något märkligt i din matvara är att du kommer att hamna på bild i Aftonbladet, samt få ett presentkort som plåster på såren först efter att du varit med i tidningen bara du lovar att hålla käften om saken framöver.

Media
Journalisten Janne Josefsson har en egen föreläsning under rubriken: ”Vad gör du om Janne Josefsson knackar på din dörr?” Den erfarenheten kan du få här alldeles gratis: Öppna inte.”

Boken har 140 sidor av olika roliga erfarenheter! En del kanske till och med är hjälpsamma. Söker du lite dasslitteratur tycker jag absolut du ska satsa på denna. Endast 117:- på Bokus! :)

10 oktober 2011 16:59

Till spritbolaget springer vi och knackar på dess port…

Jennifer Berg

Systembolaget 1955

”ÖVERLÅTELSE
av inköpsrätt å motbok liksom avyttring av därå inköpta spritdrycker och viner är i lag förbjuden.

Vid all korrespondens med systembolaget i motboksärenden bör uppgivas: motboksnummer, fullständiga för- och tillnamn, födelseår och dag, fullständig postadress, fullständig uppgift å kyrkobokföringsord,
för stad: gata och adressnummer,
för landsbygd: gård, hemman, lägenhet,
för villasamhällen även kvarter och tomtnummer.

Avstämpling i motboken få under inga omständigheter avlägsnas. Radering eller annan förändring å instämplingar kan lagen beivras.

Den omständigheten, att inköpsrätten ej till fullo utnyttjas, medför i c k e begränsning av inköpsrätten”

- Malmö 1953, Aktiebolaget Malmö Affärstryckeri

__________________________________________________________________________

Tänk så lätt det var att köpa alkohol på systembolaget för 56 år sedan. Fotografiet är en dokumentation av mina morföräldrar från 1955 då det funkade på följande sätt för att shoppa på bolaget. Varje person som ville ta sig en sup och konsumera alkohol var tvungen att ha en så kallad motbok som gav en fullmakt till att inhandla alkoholhaltiga drycker. Motboken var bunden till dig, då det fullständiga namnet – alltså för- och efternamn ska stå med, födelsedatum, när man skaffat boken samt vart man bor. Sedan ska motboksägarens egenhändiga namnteckning finnas signerat på två ställen som intyg.

Vid varje köp skedde en dokumentation av hur många liter spritdryck eller vin man köpte (med bokstäver). Sedan måste den fullmäktiga motboksägaren signera köpet. ”Egenvändig namnteckning av motboksägaren. Underteckna icke ett flertal blanketter” står det så vackert i boken. Den undertecknade blanketten avrives sedan av försäljningspersonalen och behölls där. På baksidan av detta kvitto ska man även handskrivet ha fyllt i specifikationer på varor. Så egentligen är det bara ett handskrivet kvitto. Idag går det förhoppningsvis (med lite tur) snabbare i kassan än för 56 år sedan.. Idag är det bara att släng upp sina varor på bandet, leg, pengar, klart. Allt är över på 10 sekunder och till och med den väntetiden för att betala känns lång ibland.

Jag måste bara säga att jag blir lite fascinerad över dessa kulturarv som finns lite höger och vänster runt om oss. Sånt som känns så självklart för oss idag, har inte alltid varit det. Innan jag fann denna bok hade jag ingen aning om att man behövde vara en motboksägare för att kunna köpa alkohol. Men det jag finner extra mysigt med denna bok är att jag kan se att den 22 Septemer 1955 köpte min morfar på systembolaget i Västerås för 200 kronor! Alla köp han gjorde under året 1955 finns dokumenterade i denna bok. Coolt.

Jag vill avsluta med att säga:
”Utlåning av motbok, även som överlåtelse av därå inköpta spritdrycker och viner, är enligt rusdrycksförsäljningsförordningen förbjuden och kan straffas med fängelse:” Så håll hårt i era motböcker, alla ni motboksägare över 20 år!

20 september 2011 01:04

Upploppet 2011

Jennifer Berg

Insparksveckor: Upploppet

Årets upplopp bjöd på många härliga utklädnader! Björnligan, riddare, hawaiitema, havstema, mimare och könsbyten är vad jag hann snappa upp. Stort cred till Joakim Lindgren som hade pimpat upp sig rejält med en Svamp-Bob-Fyrkant kostym. Här är några av bilderna som blev tagna under dagens fyllevimmel!

8 september 2011 16:30

7-kamp 2011

En sväng förbi Åsbobacken blev det visst, men den varade inte länge. På grund av sjukdom och väder drog jag mig snabbt tillbaka in till värmen…

5 september 2011 20:23

Flottrace 2011

Tillsammans med mina MKV-kollegor tog vi en liten tripp ner till Bojsen för att kika på vad blåbären hade att komma med. ”Fildelningen” som fösarna för MKV-idrottarna utdelade till SPM-arna var dagens höjdpunkt. Här kommer några bilder på vad som utspelade sig den 3 september på Bojsen Beach.

3 september 2011 16:16

Fummeldalen

När jag är ute i regnet utan paraply eller liknande brukar jag alltid känna mig som en blöt hund. En ledsen blöt hund. När jag ser kvinnor på stan som inte kan behärska klackarna som pryder deras fötter undrar jag om dom känner sig som en giraff?

Något som jag finner oerhört skrattretande är kvinnor som går kasst i klackskor. Nu påstår jag inte att jag har någon top-model walk, men folk som går den så kallade ”giraffen” eller ”kamelen” ser riktigt roliga ut. Här om dagen satt jag och tog mig en liten kaffe-paus i allt mitt shoppande och fann henne! Giraffen! Kunde inte göra annat än att fnissa för mig själv. Tackar denna kvinna som satte ett leende på mina läppar i alla fall.

För att förtydliga lite vad jag menar med giraffen och kamelen så har jag hittat en liten video på youtube. Dock gick det inte att bädda in den i inlägget så här är länken: Så ska du inte gå i dina klackskor. Ni som tittar på klippen, känner nog igen dessa gångstilar som stapplar runt lite här och var.

För övrigt har skolan kickat igång och jag ska hålla tal på torsdag om gurkor. Kommer bli väldigt vasst! (Tal om hemstaden, därav information om ”gurkstaden”) Och så blev jag nerbjuden till storstaden för att följa med och se Maggio på Grönalund den 23 augusti. Kanske, kanske inte?

Men jo imorgon, onsdag, så kan ni finna en del av the kelen-crew nere på infokvällen på kåren i Falun! Kom dit med frågor och skriv upp er om ni är sugna på att joina gänget!

Jennifer Berg

31 augusti 2011 00:44

Solen lyser även när det är mörkt!

Efter att ha insett att mina målar-skills inte är så bra som jag trott, finner jag lite tröst i att spana in Villages nya höst/vinster sortiment för 2011!

Jag trodde att jag var klar med att måla på väggar, men icke! Eftersom att jag nu anses vara en rutinerad målare fick jag lov att hjälpa min kära boy att måla i hans lägenhet till hans utflytt. Visserligen blev målningen underkänd och ansågs inte vara fackmannamässigt utgjort, men jag är ändå stolt över det mästerverk vi skapade tillsammans. Så jag tror jag vet vad som väntar mig vid min utflytt om 2 år, så kära vänner – var försiktiga om ni ska måla om er lya. För tydligen har ingen lägenhet målad av en student gått igenom besiktningen! (BS)

Nu till något lite roligare, en fågel viskade nämligen i mitt öra att Villages nya höst/vinter sortiment för 2011 ska vara förträffligt! Och efter att ha tagit mig en närmare titt på vad utbudet har att erbjuda kan jag inte göra annat än att hålla med. Eftersom butiken är beläget i stan, så finns det inga konstigheter med att införskaffa sig någon av deras produkter! Men, om man redan nu vill se vad som finns så kan man gå in på deras onlinekatalog via deras hemsida som består av 76 sidor av härligheter. Själv tycker jag att dörrmattan på sida 38-39 är väldigt rolig, då det står ”hej!” i mitten av mattan. För 259:- kan den bli din!

Men idag är det lördag, och det bjuds på 25×2 års kalas hos herr björkman!
Så ikväll ska vi slå klackarna i taket!

27 augusti 2011 14:47

I sitt självaste jag.

Jag har nyligen förflyttat mig från Herrhagens högkvarter till en liten etta på övre Norslund. Idag känner jag att jag har kommit i ordning på riktigt, vilket är super skönt! Men det blev lite av ett projekt att få denna lägenhet som hade viss potential till att bli så som jag behagar.

Jag introducerades för denna lägenhet med vad som kändes vara en inrökt gul färg som svepte över väggarna. Okej, tänker jag. Sen tänker jag nej. Ska jag bo i denna lägenhet i 2 år så ska jag försöka göra den lite snygg! Min ”måla-på-väggar-med-roller-oskuld” blev tagen denna sommar och det måste vara det värsta jag gjort på år och dar. Träningsvärken av att kriga på tre väggar med en roller satt i i flera dagar, men det var värt besväret.

Så för att pimpa upp det hela lite, åkte jag i veckan till Chilli och fann en tavla som var perfekt gentemot min färgkarta över min övriga inredning. Så 599:- fattigare försvann jag glatt från Chilli för att åka upp till Falun och slänga upp den på väggen!

Då min gamla roomie – miss göteborg, ägde rättigheterna till det gamla bordet i vårat så kallade ”vardagsrum” så var det dags att köpa ett eget! Det vardagsrums bord jag införskaffat mig är ett litet lackbord för 49:- från IKEA. Så för att göra det hela lite mer intressant la jag en gammal spegel på bordet, vilket i sin tur gav ett spännande djup i sig. (Tack för tipset Carina Berg). Tanken är att placera en låg vas med torkade rosor (möjligtvis) ovanpå, men det kommer!

Nästa uppdrag jag har gett mig själv är att gå på jakt efter snygga platsblommor, som inte ser plastiga ut!

Jennifer Berg

21 augusti 2011 18:55

Bergs topp tre!

Mitt huvudtema runt denna blogg är som sagt inredning, vilket är ett stort intresse hos mig. Så jag tänkte dela med mig om mina topp 3 favorit butiker!

1. Chilli.
En butikskedja som jag märkt expanderat under de senaste åren och som nu finns i ett flertal städer runt om i Sverige. En nyhet för denna butik är att en webbshop tillkommit. Visserligen är utbudet inte lika brett som i butik, vilket är synd då det finns otroligt snygga inredningsdetaljer som inte är speciellt dyra (till skillnad från möblemanget). Jag kan varmt rekommendera deras stora oljemålningar som ligger på runt 500-600 kronor då majoriteten är i blomstermotiv.  Men som så många andra produkter, så ökar priset i samband med popularitet då liknande tavlor kostade 399:- för ca 1-2 år sedan…Imorgon ska jag själv åka och spana in tavlorna och se om man ska införskaffa sig någon…

www.chillistore.se – för er som vill se ett litet utbud på vad butiken har att erbjuda. Eftersom utbudet på webben är väldigt begränsat vore det bästa att besöka en butik. Butiker i närheten: Västerås, Örebro, Uppsala, Stockholm.

2. Nordik.
En all-time favorite är butiken Nordik. Visserligen är detta en butik som upphört och gått i konkurs… Så jag kan tyvärr inte hänvisa er vidare till någon butik/hemsida, men på Tradera kan ni säkert finna härligheter ifrån denna underbara butik!

3. Stockhome.
Stockhome är en butik med lite roliga heminredningsdetaljer som är beläget tillexempel i Uppsala och Stockholm. För x-antal år sedan köpte jag dessa blomsterlyktor (se nedan)  i Uppsala på Stockhome för 69:- styck (om jag minns det rätt). Men liknande lyktor finns på Kuckelikana i Bergströms gallerian i Falun.


Jennifer Berg

(Dock lite ledsamt stearinljus i…)

Där har vi alltså mina tre favoritbutiker varav en inte längre finns…

19 augusti 2011 00:18

Välkommen in!

Nu gör vi det officiellt och sparkar igång mitt bloggande på kelens hemsida i form av tre härliga videoklipp!

…Efter vad som verkar pågått i timtal har blogginlägget äntligen kommit till sitt rätta jag! Mitt ”tekniska-jag” är för tillfället icke-existerande och herr björkman får titeln som ”coolaste katten i stan” efter sin heroiska insats för att rädda inlägget.

Men nu till videoklippen gjorda av de tre vännerna Rick Mereki, Andrew Lees och Tim White. Detta är ett projekt som utspelar sig på bara några minuter men tog 6 veckor att göra!

Så låt dig inspireras!
Ja, av både Richard och videoklippen.

 16 augusti 2011 23:45

Här börjar Jennifer Berg blogga inom kort!

16 augusti 2011 10:52