RSS
Onsdag 22 maj 2024

Veckan innan

Bloggen har varit frånvarande den senaste tiden, för detta ber Bloggen om ursäkt. Bloggen har varit väldigt, väldigt upptagen. Det [...]

Bloggen har varit frånvarande den senaste tiden, för detta ber Bloggen om ursäkt. Bloggen har varit väldigt, väldigt upptagen. Det är ingen ursäkt, och det vet Bloggen. Bloggen lovar att aldrig lämna er ensamma så här länge igen!

Vad har hänt under veckan då? Jo, Måndag och Tisdag tillbringades  på ledningsrådsinternat i Tällberg (typ som Leksand, fast fint). Vad handlade då ledningsrådsinternatet om? Fruktansvärt mycket om Högskolans interna organisation, ledningsråden fungerar lite på det viset. Det är få beslut som påverkar studenterna direkt på ett sådant vis att Studentkåren lägger näsan i blöt, men när det väl gör det så påverkar det ordentligt. Så även denna gång, en diskussion om timprisberäkning ledde till att nerskärningar i grundutbildningen skulle göras. Förhoppningsvis lyckades vi förändra något när vi protesterade där (med god hjälp av akademicheferna ska sägas).

Det bästa med ledningsrådet? Bubbelkopp på rummet! (Jag försökte byta ut sviten mot ett litet, litet kårbidrag men hotellet tyckte det skulle vara ansvarslöst att låta mig sova på gatan. Jag gissar att de tyckte att jag var riskabelt söt.
Tisdagkvällen ägnades åt styrelsemöte, unga, glada, nya och pigga styrelseledamöter ägde.

Onsdag ägnades Kick off med Styrelse och Kansli. Två lag tävlade som galna på Alborgen, det ena lett av den konkurrensinriktade Vice ordförande Sandra Lindgren, det andra lett av den kollektivistiske Ordföranden, jag själv. Ni får fråga vilka som vann.

Snart introduktion, bra grejer!

25 augusti 2011 22:45

Händelserik vecka

Efter det misslyckade mordförsöket på Fullmäktigeordförande Apelman sökte jag exil på SFS bootcamp för kårpresidialer i Stockholm. Jag hade min [...]

Efter det misslyckade mordförsöket på Fullmäktigeordförande Apelman sökte jag exil på SFS bootcamp för kårpresidialer i Stockholm. Jag hade min trogne vapendragare tillika Vice ordförande Sandra Lindgren till kartläsare vilket ledde till att vi hamnade vid Drottningholms slott istället för vid Kärsö som vi faktiskt skulle till. Avsiktligt eller ej, jag vet faktiskt inte. Till slut kom vi dock fram till rätt ställe och blev uppmötta av en välkomstceremoni som dagen till ära hade inköpt senap som välkomstpresent, lycka! Det är minsann inte varje dag man får en så romantisk present inte.

Själva lägret/konferensen gick ut på att göra så mycket som möjligt av engagemanget som kårpresidial, särskilt intressanta var föredragen från Agenda PR om hur man bäst bedriver påverkansarbete och av SFS särskilt utsände gammelräv (som jag givetvis glömt namnet på) som undervisade oss i konsten ”att brinna utan att brinna upp”. Fantastiskt intressant, särskilt nöjda var vi alla med hennes konstaterande att vårt presidialår INTE är året då det är dags att hitta nya levnadsvanor. Skönt, inte i år heller!

Väl hemma på Fredagsmorgonen var det dags att ta tag i alla idéer som kläckts i nätverkandet där den stora nyheten är att vi numer erbjuder helårsmedlemskap till rabatterat pris. Annars tog vi itu med att undersöka vad som kan göras åt bostadsfrågan, sorry to say har vi ännu inget färdigt förslag, men det arbetas på det. Var så säker!

Annars verkar all personal ha överlevt även den här veckan, trots (på grund av?) vår bortavaro under halva veckan. Vi blickar nu framåt mot nästa vecka som är fullspäckad med möten som måste klaras av innan vi går in i den täta dimman som de två introduktionsveckorna utgör, täta möten dagtid och kåraktivfiske om kvällarna. Snart är vi där!

Avslutningsvis ska väl också nämnas att det under hela helgen har droppat in nya studenter på löpande band på studentboendet vid Britsen där jag gömmer mig på min lediga tid. Jag börjar känna mig gammal… (men det är jag inte!!)

21 augusti 2011 17:23

Kårhundar och lönnmördare

Veckan har som bekant börjat, vilket för oss på kåren innebär att samtlig personal är tillbaks, kårhunden Nestor inkluderad. Början [...]

Veckan har som bekant börjat, vilket för oss på kåren innebär att samtlig personal är tillbaks, kårhunden Nestor inkluderad.

Början av veckan har mest handlat om att landa i rutiner och planera reklamkampanjer inför introduktionsdagen (med lite tur ska vi chocka ****** av er alla!). Vi har haft finbesök av Rektor Marita Hilliges samt av herrar från kommunen som ska utöva lite inflytande över stadens bostadsföretag (läs allmännytta) åt oss.

Kårhunden har för övrigt gjort djupa intryck i kårvärlden och det ryktas nu att SFS kansli allvarligt funderar på att införskaffa en sådan här: http://tinyurl.com/3edarse

Kallelse till årets första styrelsemöte är utskickad och i ett desperat försök att förbättra oddsen för våra motioner att gå igenom fullmäktige försökte jag, av rent misstag givetvis, att ta död på Fullmäktigeordförande Jonas Apelman. Rent konkret gick det till så att jag mycket muskulöst och manligt, men varsamt, stängde ett fönster på andra våningen av Kåre. Samtidigt står nämnde Apelman vid cykelstället nedanför och trots sin anställning vid Svenska kyrkan verkan han ha något otalt med Gud, en stor del av fönstret lossnade nämligen och lyckades landa en lagom bit ifrån Jonas. Med lagom menar jag här: tillräckligt för att jag ska kunna säga att han var nära döden och tillräckligt för att han ska kunna hävda att ”han inte ens blev lite rädd” och att det fanns en vattenpöl där han stod redan innan. Och att det faktiskt visst regnade idag.

Annars går det bra tycker jag.

16 augusti 2011 21:38

Bostäder och debatter

Terminen närmar sig och bostäderna försvinner i en rasande takt. Igår försvann en sista studentlägenheten från den öppna hyresmarknaden och [...]

Terminen närmar sig och bostäderna försvinner i en rasande takt. Igår försvann en sista studentlägenheten från den öppna hyresmarknaden och fler studentlägenheter förväntas inte bli lediga förrän 1.a Oktober. Vi är ändå ganska positiva då fler studenter än förra året har fått en bostad, alla från första antagningen. Ni som kommit in senare misströsta icke, håll utkik på vår hemsida som har en hyfsad omsättning med hyresalternativ från privatpersoner, hittar ni ändå inget så tveka inte att dyka upp ändå, våra utmärkta faddrar och era utmärkt trevliga klasskamrater (i Dalarna är alla snälla och hjälpsamma) har alltid både en och två soffor som kan rensas på smutstvätt och användas för sömn!

Veckan har varit intressant med mycket debatt om lärarutbildningen där vi på kåren har gjort ett inlägg vis SvD Brännpunkt: http://t.co/Yew4Bmg
förhoppningsvis har vi lyckats sätta ett och annat avtryck i några styrande huvuden i landet, om inte annat så har vi åtminstone gjort vår röst hörd,  ett syfte lika gott som något.

På kontoret förbereder vi oss för fullt inför anstormningen av anställda och arvoderade som kommer tillbaks efter semestrar på Måndag, sedan beger vi oss till Stockholm för SFS bootcamp för presidialer. Visserligen är det bara Sandra (Vice ordförande)  som är ny som presidial, men jag känner skarpt att jag nog är behövd där ändå, hon är ännu inte redo att möta fasorna som den samlade nördigheten hos en församling studentkårspresidialer från landets alla hörn utgör.

Peace out

11 augusti 2011 16:04

Välkommen!

Välkommen in i IT-världen som Isak så glatt hälsade mig när jag meddelade att jag faktiskt tänkte börja med det [...]

Välkommen in i IT-världen som Isak så glatt hälsade mig när jag meddelade att jag faktiskt tänkte börja med det där med ”blogg”. Jag är annars känd för att mest dela med mig av mina tankar till omvärlden i form av kvarglömda lappar, vilket dock inte ska under skattas, det är många lappar! Nåväl, man ska väl försöka med allt.

Tanken med den här bloggen är att ge er alla en liten insikt i kårvärlden och i den studentpolitiska debatten. kanske får ni också lite insikt i hur det är att vara engagerad i en studentkår på heltid.

Sommaren har hittills faktiskt inneburit lite välförtjänad ledighet varvad med pappersarbete, somamrna må vara den lugnaste perioden för en studentpolitiker med det är definitivt den tråkigaste. Pappersskörden bara växer och växer, årsbokslutet ska göras, verksamhetsberättelsen skrivas…allt samtidigt som jag varit själv på kontoret hela sommaren. Den positiva sidan av det hela är väl att man inte fikar bort sina dagar, man får rätt snabbt slut på samtalsämnen när man jobbar själv nämligen.

Nu skådar vi fram mot introduktionen som bara ligger 3 veckor bort, mycket ska ordnas innan dess. Alla studenter ska inhysas i något som åtminstone liknar en bostad. Allt informationsmaterial till introduktionen ska skickas på tryck, tal ska skrivas, lekar ska planeras och anställda ska hälsas åter från semestrar och sättas i arbete. ovanpå allt detta har vi bytt både personal och vissa arvoderade krafter som ska sättas in i verkligheten på en studentkår. Vidare är det i stort sett en helt ny färsk styrelse, ett färskt fullmäktige och helt färska programföreningsstyrelser, det märks av att vi står mitt i ett generationsskifte (och det känns verkligen inte bättre av att vara i den generation som är på väg ut….). Jag tröstar mig med att jag alltid kan tvinga på de nya något av alla mina ideer inna nde kastar ut mig från det här stället om ganska precis 1 år.

Välkomna tillbaks till en ny termin, och för er som är lika mig, välkomna till internet!

9 augusti 2011 14:35

Här börjar kårens nya ordförande Johan Larsson blogga inom kort!

8 augusti 2011 20:10

Sökes: John Blund och ärtsoppesittning

Finnes: En väldresserad (nåja) ordförande som jobbar för studenterna

Gah! Det är cirka 16 ½ timme sedan jag landade Falun efter ett par dagar på resande fot. I onsdags var det SFS-konferens i Stockholm (Sveriges förenade studentkårer) där föredrag gällande ESU (den europeiska motsatsen till SFS), studentinflytande och dess historia stod på dagordningen. Vi gavs även möjligheten att stifta bekantskap med CSN:s nya generaldirektör (tänkte först göra en liknelse till Mordor och Sauron men struntar i det då fru generaldirektör var sympatisk).

På torsdag bar det sedan vidare på en charter-resa till Gotland där vår nationella sammanslutning SamS (Samverkande studenter) hade det sista stora mötet innan SFS Fullmäktige där SFS verksamhet skall beslutas om. En mycket trevlig helg där många gamla bekanta blandades upp med nya förmågor. Att arbeta för studenternas situation på det nationella planet är spännande, underbart och värdelöst på samma gång. Värdelöst beror helt enkelt på att jag blir påmind om att jag nästan är farbror och inte mår jättebra av att sova på liggunderlag på stengolv. Men men, det kunde varit värre.

För övrigt vill jag att ärtsoppesittningen återinförs! what not to like liksom? Ärtsoppa, pannkakor och punch är som glödlampor, lysande! (skulle vilja tacka Göteborg för det ”skämtet”)

28 mars 2011 16:37

Die, die, die

Ny titel: Jonglör?

Nej, jag har inte fått någon morbid släng utifall ni undrar. Det handlar helt enkelt om pressreleasen att Big4 (Anthrax, Megadeth, Metallica och Slayer) ska spela på ullevi 3/7. Läste den pressreleasen samtidigt som jag författade ett mail till en högt uppsatt person inom kommunen, jag hoppas denne uppskattar de referenser till trashmetal som jag förmodligen kladdade in.

Jag har insett att jag snarare ska börja köra med epitetet ”jonglör” istället för ”ordförande”, detta eftersom man dagligen har ett gäng bollar i luften. Samtidigt som man ska finputsa på kommande medlemsundersökning skall man köra bilen till plåtslagar’n. Inte bara att man är en trafikfara, frågorna blir skrivna med ytterst skakig handstil. Medlemsundersökningen ja, den hoppas jag att så många av er som möjligt väljer att besvara. Det finns säkert någon muta längre ned för vägen, men förhoppningen är att det inte är huvudanledningen att ni genomför den. Detta är ett ypperligt tillfälle att säga till och förändra vår organisation. Challenge accepted?

På tal om att påverka organisationen, nu är det valtider! Först ut är valet till Fullmäktige där nomineringsperioden startade i måndags och kommer äga rum till 14/3. Valet kommer äga rum mellan 11-20/4. Ta chansen att aktivera dig eller en vän som du vet skulle passa bra! Nominering (med kontaktuppgifter till den nominerade) skickas till valnamnd@dalastudent.se, det enda kruxet är att den nominerade måste vara medlem i studentkåren.

Valet till Dalarnas studentkårs styrelse drar även det igång inom kort. Håll ögon, öron och annat öppna för mer information! jag rekommenderar hemsidan…

Nej nu firar jag att det är onsdag genom att hitta ytterligare en sak att göra…

2 mars 2011 16:40

Ny termin, nya möjligheter och direktnummer till försäkringsbolaget

Gardinerna på kontoret i Borlänge ger stort utrymme för spaning

Om ni inte märkt det, så har en ny termin dragit igång på Högskolan med allt vad det innebär. Allting var sig likt under inskrivningsdagen, jag försökte tala någon sorts engelska där jag förklarade nyttan med studentinflytande och Johan pratade om sitt hjärteämne IT. Precis som i höstas var intresset att besöka vårat bord stort, kan iofs ha att göra med att Sexmästeriet Falun sålde lunch bordet bredvid oss.

Som alltid skulle jag kunna skriva ett inlägg där jag hyllar våra ideella krafter inom kåren som ser till att vi kan erbjuda det vi faktiskt gör. Hade jag inte varit snuvig hade ni fått en stor puss av mig som tack!

Studentkåren har precis som ni alla vet äckligt bra med pengar. Det är tydligen den gängse uppfattningen då vår vackra Toyota fått påhälsning inte bara en gång utan två. Vid attentat (populärt ord i kvällsblaskor) #1 länsades bilen på istort sett allting, däribland cdskivor med varierande kvalitet. Efter att vi lämnat in bilen och fått den reparerad var stämningen på topp, i några timmar iallafall. Toyotan hann vara i våra ägor uppskattningsvis 20 timmar innan någon tydligen ansåg att vi spenderat för lite pengar på reparation och kladdade sönder en av rutorna. Fantastiskt…

Kontoret i Borlänge har fått nya gardiner, inhandlade på någon lokal spionfabrik måntro eftersom man kan se igenom gardinerna. Problemet är kanske att även spionobjekten kanske kan se igenom och se att jag spionerar. Jaja, James Bond var ingen fullfjädrad spion i första Bondrullen. På tal om Bondfilm tycker jag att TV3 förmodligen gjorde årets pratfint i fredags då man enligt tablån skulle sända Brosnans debutrykare Goldeneye, istället visades ”The Family Stone” med Sarah Jessica Parker. Jag gick då på finten och orkade i min besvikelse inte byta kanal, så jag kan passa på att komma med en rekommendation gällande SJP’s film…se inte skiten

8 februari 2011 13:41

Julklappar, snö, vargavinter och lärarledd tid

Hur som helst är jag jävligt nöjd!

Nu dröjer det inte innan tomten kommer, en händelse som inte sker alltför många gånger per år; likt min bloggning. Jag skyller på att jag jobbar efter parollen kvalitet framför kvantitet. Tomten brukar ha med sig paket om man varit snäll, något som studenterna vid Högskolan Dalarna varit i många bemärkelser. Detta är något Kelen uppmärksammat och delade ut en väldigt fin julklapp i form av sitt nyaste nummer som utges elektroniskt.

Då vi återigen blivit blåsta av den globala uppvärmningen (jag börjar tro att det är en bluff faktiskt) och kvicksilvret börjar få tuffare och tuffare att kravla sig mot de högre siffrorna. Egentligen berör det mig inte särskilt eftersom jag befinner mig på kontoret istort sett 24-7, jag funderar lite på om jag ska ställa hit en säng. Om inte annat så att Johan slipper sova i soffan då han är den av oss i presidiet som faktiskt sovit på kontoret. ”The student has become the teacher” eller vad man nu brukar säga i spännande amerikanska slagsmålfilmer.

Nästa vecka händer något spännande, nämligen ett seminarium med folk från utbildningssektorn och studentsverige som ska diskutera  lärarledd tid. Alltså hur mycket kontakt med sin lärare man som student har. Under er studieperiod har ni förmodligen upplevt att det ibland finns mycket tid för kontakt med er lärare medan andra gånger har ni mindre tid än en snygg tjej i en skräckfilm. Kanske en inte helt klar jämförelse men…Hursomhelst ska seminariet bli intressant och förhoppningsvis kommer idéer väckas hur vi i studentkåren ska fortsätta vårt arbete för att förbättra studenternas studiesituation. Stay tuned for uppföljningen.

Slutligen vill jag tacka samtliga kåraktiva, kårmedlemmar och studenter för ett gott jobb under höstterminen, nu är det bara att samla krafterna under vinterledigheten (för er som får en…) så tar vi nya krafttag i januari! Det ryktas redan nu att det planeras ett speciellt event för en av våra största studentgrupper. Nu blev ni nyfikna va?

Som en julklapp kan jag släppa ett citat från en person inom Dalarnas studentkår som har kläckt en redan idag klassisk kommentar. För att citatet ska ges rättvisa beskriver jag först situationen: Ett par personer satt en dag framför skärmen och tittade på ”Mysteriet på Greveholm” som är en gammal julkalender. Då man var på avsnitt 11 och personerna var mycket nöjda över de avklarade avsnitten undrar stillsamt en i sällskapet ”Hur många avsnitt är det egentligen?

Fred ut och God Jul

8 december 2010 14:22

Snart Jul och 2011

Fortfarande kan jag jobba analogt!

Efter ett hiatus, som jänkarna säger, är det dags att återigen inkomma med ett ytterst intressant och spännande blogginlägg. Arbetet i studentkåren rullar på ordentligt, antalet kåraktiva ökar stadigt, precis som våra föreningar. Senast i raden av föreningar är en Japanskinspirerad förening med namnet Kawakattai (med reservation för skitdålig stavning), spännande må jag säga.

Våra populära clubkvällar på Tenoren och Kåre fortsätter vara just det, populära. Allt detta glädjer mig enormt, hela verksamheten andas positivism.

I fredags blev det ett avbrott från det vanliga då jag och Johan i ett svagt ögonblick hade lovat att vi skulle hjälpa till under kårkvällen i Falun. För att summera det hela kan vi säga att jag är ofantligt mycket bättre än Johan att kränga drycker, medan Johan påstår sig vara bättre än mig att ta betalt för entré. Det tror jag vad jag vill på…

Denna vecka började på absolut bästa sätt, nämligen att webbhotellet vi använder hade kraschat. Detta fick till följd att man inte ens kunde öppna sin mail för att läsa gamla mail. Här kom dock min rutin på analogt arbete väl till hands (wohoo för att ha levt Före Internethetsen), så jag tog alla mina analoga kunskaper till gagn och lade Harpan manuellt istället. Skämt åsido är det lite av en omöjlighet att hålla sig ajour utan mail, men istället fick såväl jag och Johan lite tid att skriva handlingar och titta på våra policys som ska revideras inom kort.

Jag hoppas att era studier flyter på bra och att ni trivs med studentlivet. Om ni behöver hjälp eller bara är pratsjuka är det bara att komma förbi på kontoren i Borlänge eller Falun, ni är så välkomna så!

BTW, kom ihåg att långkalsonger och mössa är helt ok nu när den globala uppvärmingen har tagit semester

9 november 2010 11:18

Nya bestämmelser för Kelen

Revolution mot mig själv

Eller ja, iallafall gällande mitt bloggande. Då jag bevisligen är ett riktigt pulver gällande dagar har jag återigen reviderat mitt bloggande.

Den förra revisionen innebar att jag skulle inkomma med ett blogginlägg i veckan, denna nya revision innebär att jag ska inkomma med ett blogginlägg då det hänt något av intresse.

För övrigt skall kårens häftapparater utrustas med en varningstext med lydelsen ”barn under tre år och göteborgare får endast använda denna apparat i vuxet sällskap”

18 oktober 2010 17:12

Nya bestämmelser

Ute i god tid

Okej, från och med nu bryter jag mitt löfte att inkomma med ett blogginlägg här på kelen.se varje fredag. Helt enkelt av den enkla anledningen att jag bevisligen är dagblind. Nya bestämmelser är att jag helt enkelt en gång i veckan ska inkomma med ett inlägg.

Veckan som gått har egentligen inte bjudit på några stora skeenden, jo det ska vara att jag återigen varit på Högskoleverket samt att Johan tagit beslut om att köpa en lastbil med pepparkakor. Det sistnämnda är kanske en sanning med modifikation, men Johans avrapportering från Catermässan i torsdags tyder på att kåren kommer kunna tillhandahålla pepparkakor till någon gång i juli 2011.

Denna veckas äventyr på Högskoleverket handlade om en informationsdag för studentkårer, en dag då en rad intressanta föredrag hölls. Men framför allt var det trevligt att träffa och samtala med representanter från flertalet med studentkårer runt om i Sverige.

Igår var det Oktoberfest i såväl Borlänge som Falun, efter en kväll med tv-spel hos Mr.President Joacim gick jag förbi en snabbis på Kåre och möttes av vice Johan som jobbade i entrén. Jag vet inte om jag ska tolka hans arbete på clubkvällen att han har för lite att göra i sitt vanliga arbete, eller att han inte vågar gå hem till sig.

9 oktober 2010 16:52

Fredag hela veckan

technical moron? Inte helt men nästan

I en perfekt bloggvärld skulle det vara fredag varje dag, detta med tanke på att jag redan i inlägg nummer två går ifrån min plan att publicera ett inlägg varje fredag. Jag skyller min dagblindhet på Vice ordförande Johan som är i Skövde och inte kan hålla koll på mig.

Vad har hänt sen sist då? Det korta svaret är: En hel del

Veckan kickade igång med en hel del möten, däribland med Högskolan angående mobilapplikationer. Vi på kåren insåg allvaret och skickade de två mest tekniskt kompetenta personerna som gått i ett par skor, nämligen yours truly och Johan. I tisdags var det så dags för det första fullmäktigemötet detta verksamhetsår. Nytt för iår är att vi kommer använda oss av adobe connect för att nå ut till distansdeltagare, i tisdags var Rickard Andersson med från Halmstad. Under mötet fastslogs budgeten för detta verksamhetsår, en arbetsordning för FUM och ett nytt kårbilsreglemente är ett axplock av vad som hände i tisdags.

Resten av veckan handlade för min del om uppladdning inför den stora dagen, nämligen fredag. Igår begav sig 15-20 lärare och ansvariga från Högskolan Dalarna tillsammans med mig och en representant från kommunen till den kungliga hufvudstaden. På schemat stod förhör av och hos Högskoleverket angående examensrätter för lärarprogrammet. Med andra ord ett rätt viktigt förhör då lärarutbildningens framtid ska utstakas. Dagen började för mig 05.20 då klockan ringde och jag tog den klassiska snoozen och han således hetsäta en banan och sen småjogga till stationen innan tåget avgick 06.14.

Klockan 10.00 var det så dags för ledningsgruppen att bli förhörd, en grupp där jag av någon anledning hör hemma..Förhöret gick bra och jag besvarade sk*ten ur en fråga jag fick, fick tom en uppmuntrande nickning av HDa representant efteråt. Efter jag briljerat klart på mötet passade jag på att träffa min kusin och kusinbarn då jag ändå var i Sthlm. Stockholm var på sitt bästa humör och bjöd på fantastiskt värmande väder och jag petade i mig en kulglass med hallon/lakrits smak i SoFo…fantastiskt.

För att summera dagen, eller rent av hela veckan, med HSV-förhör, kusinhäng, FUM och teknikens magasin..väldigt givande och framför allt kul!

Har även börjat lyssna på Seconhand serenade, vilket kanske bevisar tesen att jag varken är hyperaktuell eller kultiverad i mitt musikgillande, men som sagt: Jag gillar’t!

2 oktober 2010 19:33

Jubileum på kontoret idag!

Tårta på en fredag?

Idag är det stor pompa och ståt på kontoret eftersom jag och Johan firar 60 arbetsdagar som presidialer, nästan värt att fira faktiskt.

Under dessa 60 arbetsdagar har massvis blivit gjort, däribland uppkomsten av Introduktionstidningen som fått ett varmt välkomnande av såväl studenter som personal vid Högskolan. Livet har återgått till det normala nu någon vecka efter introduktionen, en introduktion som varit till stor tillfredsställelse. Alla från introduktionsgruppen med JF/Övermasar/kullor, Masar/Fösare/Lekledare till våra kära N0llor/Blåbär som bidragit till den bästa introduktionen jag varit med om som ordförande…En stor eloge till er!

Jag är alltså Dalarnas studentkårs nye ordförande fr o m detta verksamhetsår, tillsammans med Vice ordförande Johan Larsson ska vi ro båten åt det håll våra medlemmar pekar (bjuder på lite fredagspoesi). Våra medlemmar ja, utan er skulle inte kåren finnas, och redan nu är vi fler än vad vi budgeterat för denna termin. SCORE!

Detta, mitt första blogginlägg, ska inte bli längre än så här. I framtiden kommer jag skriva om vad som händer inom kåren och Högskolan mer utförligt. Detta första inlägg fungerar som ett litet smakprov, förhoppningen är att jag ska inkomma med ett blogginlägg varje fredag. Avslutningsvis vill jag komma med lite tips från coachen:

- Ta del av Dalarnas studentkår, här finns någonting för alla

- Det finns inga dumma frågor! vill du veta något? Fråga!

- Erbjuder någon dig en ”flatliner”, ta en öl istället

Ha en fortsatt trevlig fredag och en trevlig helg!

På återseende

24 september 2010 10:59