RSS
Lördag 22 feb 2020

Publicerad 8 december 2010 14:22

Julklappar, snö, vargavinter och lärarledd tid

Hur som helst är jag jävligt nöjd!

Nu dröjer det inte innan tomten kommer, en händelse som inte sker alltför många gånger per år; likt min bloggning. Jag skyller på att jag jobbar efter parollen kvalitet framför kvantitet. Tomten brukar ha med sig paket om man varit snäll, något som studenterna vid Högskolan Dalarna varit i många bemärkelser. Detta är något Kelen uppmärksammat och delade ut en väldigt fin julklapp i form av sitt nyaste nummer som utges elektroniskt.

Då vi återigen blivit blåsta av den globala uppvärmningen (jag börjar tro att det är en bluff faktiskt) och kvicksilvret börjar få tuffare och tuffare att kravla sig mot de högre siffrorna. Egentligen berör det mig inte särskilt eftersom jag befinner mig på kontoret istort sett 24-7, jag funderar lite på om jag ska ställa hit en säng. Om inte annat så att Johan slipper sova i soffan då han är den av oss i presidiet som faktiskt sovit på kontoret. ”The student has become the teacher” eller vad man nu brukar säga i spännande amerikanska slagsmålfilmer.

Nästa vecka händer något spännande, nämligen ett seminarium med folk från utbildningssektorn och studentsverige som ska diskutera  lärarledd tid. Alltså hur mycket kontakt med sin lärare man som student har. Under er studieperiod har ni förmodligen upplevt att det ibland finns mycket tid för kontakt med er lärare medan andra gånger har ni mindre tid än en snygg tjej i en skräckfilm. Kanske en inte helt klar jämförelse men…Hursomhelst ska seminariet bli intressant och förhoppningsvis kommer idéer väckas hur vi i studentkåren ska fortsätta vårt arbete för att förbättra studenternas studiesituation. Stay tuned for uppföljningen.

Slutligen vill jag tacka samtliga kåraktiva, kårmedlemmar och studenter för ett gott jobb under höstterminen, nu är det bara att samla krafterna under vinterledigheten (för er som får en…) så tar vi nya krafttag i januari! Det ryktas redan nu att det planeras ett speciellt event för en av våra största studentgrupper. Nu blev ni nyfikna va?

Som en julklapp kan jag släppa ett citat från en person inom Dalarnas studentkår som har kläckt en redan idag klassisk kommentar. För att citatet ska ges rättvisa beskriver jag först situationen: Ett par personer satt en dag framför skärmen och tittade på ”Mysteriet på Greveholm” som är en gammal julkalender. Då man var på avsnitt 11 och personerna var mycket nöjda över de avklarade avsnitten undrar stillsamt en i sällskapet ”Hur många avsnitt är det egentligen?

Fred ut och God Jul

Erik Brunnert Walfridsson
<- Tillbaka till startsidan