RSS
Söndag 23 jun 2024

Hemma i Sverige igen

Sebastians blogg: Hemma i Sverige igen

Det är med en otrolig ambivalens jag har anlänt hemma i Sverige igen. Jag har så klart saknat alla här hemma, och även min lägenhet och till viss del även min svenska vardag. Min kaffebryggare har jag också saknat oerhört mycket. Men man känner ett väldigt vemod över att åka hem.

De sista två veckorna i Oxford sade man hej då till någon varje dag. Vi var en väl sammansvetsad grupp på 30 personer eller så, och man lärde känna kanske ytterliggare 50 personer under vistelsen. Det är många av mina nyfunna vänner jag vet att jag kommer se igen. Jag känner nu människor från alla möjliga länder och städer runt om i världen. Från Finland till Australien och USA. Oavsett så är det en konstig känsla att veta att det liv man levt under 5 månader, ”bubblan”, nu har spruckit och hela Oxford-tillvaron är något man aldrig kan gå tillbaka till. Det är en oerhört konstig känsla.

Oxford

Oxford

Att åka utomlands och studera via Erasmus-programmet är dock det absoluta bästa val jag någonsin gjort, och är någonting som man kan ta med sig livet ut. För att inte tala om hur bra det ser ut att ha studerat i Oxford på ett CV! Det hela började, som jag tidigare nämnt, med att jag träffade en tjej från Holland. Och därefter eskalerade det hela och jag hade vid resans slut lärt känna nära ett hundratal nya människor. Det har varit 5 intensiva månader med resor, fester, fotboll, parkchill och även en del plugg där emellan. Jag har varit till Stratford-Upon-Avon, Bath, Wales och Cornwall exempelvis, så väl som till London väldigt många gånger.

Första personen jag träffade

Första personen jag träffade

Jag har varit hemma i ungefär tre veckor och det känns fortfarande konstigt att tänka tillbaka till tiden i Oxford. Det känns som man drömt ihop allting, men bildbevisen konfirmerar att man faktiskt upplevt det hela. Det är väldigt lätt att bli nostalgisk över resan, och det är nog mycket tack vare den ‘spräckta bubblan’ och tanken på att det var en engångsgrej som man aldrig kan gå tillbaka till, även om man skulle vilja välja det. Jag har träffat flera nya kompisar som jag redan räknar till mina närmaste, och de 5 månader jag har känt dom känns som 5 år. Vårt studentområde Clive Booth Halls ledde nog till detta då man kände ungefär 70 personer på en 200-meters radie. Det var i princip omöjligt att lämna det lilla rummet man hade utan att stöta på någon man känner. Det var även dagliga aktiviteter, och vi har Facebook att tacka för när man ville hålla sig uppdaterad.

Nu i sommar väntar sommarkurser som jag läser på distans här i Falun. Midsommar imorgon innebär stugfest hos vänner. Nästa veckas schema innehåller Peace & Love på torsdagen, Ludvikafesten på fredagen, Göteborg på lördagen och Metallica (och Megadeth, Slayer och Anthrax) på söndagen. Finns gott om aktiviteter även här i Sverige! Har även erhållit min Way Out West-biljett nu.

Dagliga tankar ägnas dock åt tiden i Oxford och avslutningsvis vill jag bara säga:

Thank you people for the most incredible 5 months, and I will never forget you! Hope to see you all again, sooner rather than later. But I’ll definitely take later over never!

Tack som fa-an till alla bloggläsare som följ med mig på min resa också, och jag hoppas att ni gillat inläggen! Har ni några frågor om utlandsstudier eller annat så tveka inte att skriva dessa i kommentatorsfältet. Till er som funderar på utlandsstudier kan jag bara säga; tveka inte, gör det bara. Ni kommer inte ångra det.

Tjipp!

- Sebastian

Bal
23 juni 2011 19:25

Semester!

Jag är nu helt klar med mina studier för den här terminen! Har väntat på den här dagen ett längre [...]

Jag är nu helt klar med mina studier för den här terminen! Har väntat på den här dagen ett längre tag nu.. även om man inte känner sig stressad av plugget så finns det alltid där i bakhuvudet någonstans. Men inte nu nå mer! Hade imorse en presentation och en deadline för en tenta. Jobbig dag igår det vill säga.. men desto bättre idag! Imorgon får jag dessutom efterlängtat besök av en kompis hemifrån som kommer stanna här i krokarna i en hel vecka. En andra kompis träffar jag även på fredag, och jag och denne kommer att se Arsenal – Aston Villa på Emirates Stadium. Jag och de två kompisarna kommer att spendera hela helgen i London, kommer bli sjukt skoj!

I fredags såg jag Peter Doherty live på O2 Academy här i Oxford, och det var GRYMT. Spelade en hel del oväntade låtar såväl som gamla favoriter.

Video från när Peter Doherty ger Bin Laden ett omnämnande innan han drar igång låten Down in Albion (vars titel jag i fredags förresten tatuerade, bara timmar innan spelningen!) och sedan även Twist and Shout (!).

Nu ska jag iväg till en pub med £1-öl och fira mig själv samt en kille från Italien som fyller år!

Cheerio!

9 maj 2011 16:55

Schema

Jag hade tänkt göra ett schema över resterande delen av min tid här i Oxford på en bit papper då [...]

Jag hade tänkt göra ett schema över resterande delen av min tid här i Oxford på en bit papper då det bara är en månad kvar ungefär (sadface). Men, istället tänkte jag att jag lika gärna kan göra schemat här och dela med mig av den! Så här följer den:

6 maj: Pete Doherty live @ O2 Academy Oxford.

7 maj: Grillfest på en kompis takterass.

9 maj: Inlämning av rapport och en ”presentation” i min sista kurs för terminen. Sedan sommarlov!

10-17 maj: Min kompis kommer hemifrån och hälsar på en vecka! Spenderar helgen i London.

13 maj-16 maj: Ännu en kompis kommer till England. Kommer spendera tiden i London med de två.

15 maj: Arsenal – Aston Villa på Emirates Stadium.

21 maj: Avslutningsbal med Las Vegas-tema.

22 maj: Fulham Arsenal på Craven Cottage.

(Temporärt) 23-26 maj: Roadtrip i Wales.

1-4 juni: Hälsa på en engelsk kompis i Lancaster, nära Liverpool och Manchester.

Åker sedan hem till Sverige någon gång mellan femte och nionde juni.

Till och med jag själv är avundsjuk på detta schema! Förväntar mig så klart att en hel del andra saker poppar upp, men nu har jag i alla fall att schema att se till ifall någonting krockar!

Bjuder avslutningsvis på ett par bilder från May Day.

3 maj 2011 16:33

Mayday, mayday!

Förra veckan bestod huvudsakligen av en hel del plugg och panik. I tisdags kväll fick jag reda på att jag [...]

Förra veckan bestod huvudsakligen av en hel del plugg och panik. I tisdags kväll fick jag reda på att jag hade en deadline för ett arbete på 800 ord dagen efter. Ett arbete jag inte börjat med och helt prioriterat bort då jag trodde jag hade en vecka på mig. Jag satte sedan panikartat ihop ett riktigt skitarbete som förhoppningsvis ska räcka till ett godkänt betyg. Jag är nu klar med två av mina tre kurser jag läser här, och efter den här veckan kommer jag vara helt klart med studerandet och kommer sedan ha en månads semester här i England.

I lördags så firade vi ”May day”. Sätter man ihop de två orden till ett så ser man att högtiden kommer med en lämplig varning. Jag och en kompis från Finland tog några öl redan vid 1-tiden på dagen utomhus och åt pizza. Vi fortsatte sedan under dagen fram tills kvällen då vi stekte lite kött efter att våra grillningsplaner havererat. Förfesten fortsatte sedan fram till 2 på natten eller så då vi drog ut på en pub där vi stannade till strax innan 6. Vid sex stod vi ute på stan bland 18 000 andra personer och lyssnade på Oxfords traditionsenliga kyrkokör innan vi gick hem. Jag var hemma vid cirka halv åtta.. bara för att sova fram till 14:00 då jag tvingade mig upp för att sätta på laptopen och se Arsenal – Manchester United i sängen (Aaron Ramsey!!!!).

På kvällen vid åtta lyckades jag ta mig ur sängen för första gången och duscha för att sedan gå och se en film hos Sandra för Götelaborg.

Idag har jag varit mer eller mindre tvungen att börja plugga på min sista uppgift för terminen. Således spenderade jag dagen i parken med ett stort gäng folk som firade en tjej från Tysklands födelsedag. Logiskt? Nej.

På fredag ska jag se Pete Doherty på O2 Academy här i Oxford och nästa vecka kommer två kompisar hemifrån på besök, någon som ska bli oerhört skoj! Som många andra av de internationella studenterna här i Oxford säger så känns det som att man har levt i en bubbla i 4 månader eller så. Med detta menar jag att det är som att leva ett helt nytt liv i en annan värld. Det är en väldigt konstig känsla. Konstig, men oerhört bra! Så nästa vecka förväntar jag mig att i alla fall komma ut ur bubblan en liten bit och ta del av min vanliga Sverige-liv. Det hela fenomenet är svårförklarat, vilket är varför jag skulle rekommendera för alla jag känner att göra en dylik resa någon gång i deras liv. Fantastiskt!

Nu ska jag sätta igång med studerandet.. vem hade förväntat sig att man ska behöva plugga som student? Fifan.

Ska förmodligen tatuera mig den här veckan också. Mer om detta senare.

2 maj 2011 18:35

Bildinlägg

Här följer det utlovade bildinlägget, vilket börjar med weekend-resan till Cornwall i södraste England.            

Här följer det utlovade bildinlägget, vilket börjar med weekend-resan till Cornwall i södraste England.

Vid Tintagel Castle där det ryktas att King Arthur föddes.

Ruinerna vid Tintagel Castle

Zoe från Amerika utforskare en grotta.. möjligen Maerlins gamla grotta!

Alldeles utanför vårt Bed & Breakfast

 

The Eden Project. Två monsterväxthus med två olika klimat: medelhavsklimat och regnskog. Jämför människorna på backen med globerna för att få en insikt hur massiva dessa var.

 

Regnskogen, där luften var så tjock att man knappt kunde andas. Konstig känsla att gå från vanligt Englands-klimat in till en regnskog på samma tid det tar att gå igenom en dörr.

Liten stuga.

Här hade vi gått upp för vad som kändes som en miljon trappsteg för att få en vy uppifrån.

 

Alldeles utanför regnskogen och tillbaka i Engelskt klimat. Regnskogen syns genom dörren längst bort.

Konstig utställning i medelhavsklimatet

Visste inte att det fanns så mycket färger!

Femke från Holland.

Arsenal - Liverpool. Här är "Ken Friar Bridge" som blivit döpt till just det bara 2-3 dagar innan matchen. Ken Friar är en direktör i Arsenal som började som biljettförsäljare och jobbade sig upp till sin position idag. Inspirerande!

Emirates Stadium (a.k.a. Ashburton Grove eller Arsenal Stadium här i England)

Danny Fiszman Bridge. Danny var också en direktör i Arsenal FC som gick bort 3 dagar in den här matchen.

Utanför Arsenal Underground Station på matchdag.

Arsenals gamla stadium Highbury, nu ett lägenhetskomplex.

Arsenal-puben "The Gunners Pub".

Gunners Pub

Gunners Pub

20 minuter innan matchstart.

Arsenal - Liverpool

Arsenal - Liverpool

Matchen slutade 1-1 efter att Liverpool kvitterat med matchens sista spark.

 

 

 

22 april 2011 14:30

Flytväder

Vi här borta i Oxford är alla otroligt förvånade över vädret vi haft hittills. När vi kom i januari fanns [...]

Vi här borta i Oxford är alla otroligt förvånade över vädret vi haft hittills. När vi kom i januari fanns det ingen snö. Hemma i Sverige var det ungefär en halvmeter.. Vi har på ungefär 4 månader haft väldigt få regndagar.. kanske två-tre riktiga regndagar. Idag och resten av veckan har vi sol och 20+ här, och det är inte första veckan. Solen tittar fram titt som tätt.

I söndags var jag iväg till London för att se Arsenal – Liverpool på Emirates Stadium. Vädret svek inte då heller och det hela blev en väldigt lyckad dag ända fram till sista sparken av matchen då Liverpool kvitterade. På Gunners Pub före matchen spelade Arsenal-bandet ”Away Boyz” som gör om kända låtar till Arsenal-låtar. Exempel på detta är ”Your Cesc is on fire” (referens till spelaren Cesc Fábregas). De har dessutom en hel del texter som kanske inte bör nämnas på ett offentligt ställe som detta. På en pub går dessa dock utmärkt att sjunga till.

Vi har två veckors påsklov just nu, och det känns som hela Oxford har dött lite grann sedan det började. Väldigt många har åkt hem till sina respektive länder en sväng, och de som kommer från USA, Australien osv. åker runt för att se övriga Europa. Dessutom har nästan alla nattklubbar stängt då få studenter är kvar.

Letar fortfarande runt efter en kabel till min kamera så jag kan få upp lite bilder, så när jag hittar en sådan kommer ett stort bildinlägg.

Imorgon planeras en heldag i parken, och idag har varit en liknande dag då vi suttit vid ett fik i centrum några timmar och ätit scones, druckit kaffe.. och även någon pilsner. Vädret bekymrar många studenter här som inte får något plugg gjort.. jag har dock minst plugg av samtliga här kvar som det verkar, så jag kan njuta av vädret utan skuldkänslor.

Verkar dyka upp en hel del planer för nästa vecka, och dessa återkommer jag med när jag får ytterligare konfirmationer!

Förvänta er ett bildinlägg inom några dagar!

20 april 2011 00:23

Busy bee

Nu har jag inte uppdaterat på länge igen, men kan direkt skylla på att jag haft att göra sedan senaste [...]

Nu har jag inte uppdaterat på länge igen, men kan direkt skylla på att jag haft att göra sedan senaste inlägget.

Som sagt så åkte jag till Cornwall för att spendera förra helgen där. På lördagsmorgonen runt klockan 09:00 drog vi iväg med en buss. Bussresan tog cirka 5 timmar inklusive två stopp på vägen. Solen sken, och några fåglar kvittrade säkert någonstans. Vi anlände sedan vid Tintagle Castle i Cornwall efter att ha kört in med bussen i en mur på vägen. Liten skråma på bussen bara, ingen fara! Har för övrigt sett två bilolyckor sedan jag kom till England, men det är en annan historia

Tintagle Castle är hur som haver slottet där det spekulerats i att King Arthur föddes. Detta är dock något av en legend eller myt om ni så vill, och ingen vet egentligen någonting om King Arthur vad det verkar som. Slottet låg hur som helst i ruiner alldeles vid havet, och det blåste så in i.. Dock var solen framme samtidigt så det blev aldrig för kallt utan vi kunde gå runt i flera timmar och titta runt.

Något var roligt vid Tintagel Castle

Något var roligt vid Tintagel Castle

Efter att ha besökt slottet (ruinerna) så for vi vidare till vårt Bed & Breakfast som låg vid stranden i Cornwall. Väl där fick vi en middag av sämre standard innan vi tog en kvällspromenad på stranden. Det var kolsvart ute, och vi fick låna ficklampor för att ta oss runt.

Vi blev innan middagen indelade i rum också, och eftersom vi bara var 3 killar och 24 tjejer så blev indelningen för oss ganska simpel. Så jag tog de 24 tjejerna med mig och checkade in i vårt rum, som faktiskt var bättre än rummen vi är vana vid hemma i Oxford. Vi är dock alla studenter, vilka är vi att vara kräsna?

Morgonen efter så tog vi en strandpromenad efter den mediokra frukosten.

Därefter så for vi vidare med vår skadade buss till The Eden Project som mer eller mindre var anledningen till att jag betalade mina £80 för att åka med på resan (förutom sällskapet). Och vilken syn det var!

Allt som allt var resan väl värd de 80 punden, och att se The Eden Project i synnerhet är något som jag rekommenderar för alla utom mina bittraste fiender.

Nu kommer dock problem för mig när jag ska återberätta förra veckan.. måndagen började med en lektion klockan 9 på morgonen efter vilket jag var tvungen att ladda om inför en fest hos min danska vännina (i’m bringing it back!) som fyllde år. Jag skulle dock upp till obligatorisk lektion morgonen efter och tog det därför ganska så lugnt. Kvällen var dock väldigt rolig!

Jag lyckades hjältelikt ta mig till lektionen på tisdagsmorgonen och hade sedan en planerad heldag i sängen med min laptop i knät. Dock så återfick jag energi framåt eftermiddagen och blev övertalad till att åka till London och möta upp min danska väninna och dennes danska väninnor för att se deras väns band på en pub. Hänger ni med? Inte jag heller.

Dagen efter hade jag det fruktade talet vid 1-tiden, och det gick under förväntan då jag hade inkluderat lite för mycket improvisation i talet. Detta ledde till att jag blev ”side-tracked” och skenade iväg på saker som var mindre relaterade till mitt tal. Vi fick inom klassen betygsätta varandra dock, och de studenters papper jag sneglade på hade gett mig ett förvånansvärt bra betyg.

Jag tog det sedan väldigt lugnt på onsdagen. Jag var för trött för att laga någon anständig mat så jag var på väg ned till Morals Bar för att ta en hamburgare precis som jag fick ett samtal. ”Hej, masa dig hit det finns sjukt mycket mat och din närvaro är närmast obligatorisk”. Jag lydde rösten i telefonen och tog mig till deras lägenhet. Väl där ser jag grillspett, kyckling, kebab, mac & cheese, asiatiska rätter, nudlar m.m. Ka-ching!

Torsdagen spenderade jag med att invänta mina föräldrar som kom och hälsade på! Jag mötte upp dom vid universitetet och följde dom sedan till sitt B&B som ligger cirka 10 minuter ifrån där jag bor. Eftersom klockan var sent så gick jag ganska snart hem igen.

På fredagsmorgonen mötte jag upp mina föräldrar igen och gav dom ”the grand tour” av Oxford. Vi gick upp i University Church of St Mary the Virgin varifrån man kunde se stora delar av centrum. Sedan gick vi även till Christ Church som är den största delen av det kända University of Oxford. Det är också där stora delar av de två första Harry Potter-filmerna spelades in. Bland annat kan man känna igen matsalen och delen utanför universitetet där jag vill minnas att Harry flög en kvast för första gången.

Vi gick sedan runt en liten bit till innan vi satte oss på terrassen på ett ställe som heter The Living Room. Med solen i ansiktet och en pint i handen mådde vi ganska bra. Lördagen spenderade vi sedan i London där vi också sov på hotell. Idag, söndag, så besökte vi Emirates Stadium då mina föräldrar är Arsenal-supportrar (läs: bra folk). Vi såg även Blackpool – Arsenal på The Gunners Pub.

Nu sitter jag i min lya i Oxford igen med en j-vla skrivkramp. Ursäkta för monsterinlägget!

Fotnot: Alla bilder är stulna från andra då jag inte har en kabel till min kamera. När jag fått en sådan återkommer jag med ett bildinlägg!

11 april 2011 00:05

Cornwall i helgen!

Helgen är här, och för mig innebär det en 2-dagarstripp till södra England. Mer specifikt: Cornwall!

I måndags så var det en kille från Spanien som fyllde år, så då hade vi en födelsedagsfest för honom. Vid 6 eller så på kvällen drog vi iväg ett gäng och käkade och tog ett par öl på en pub på Cowley Road. Därefter kom resten av folket till en förfest i spanjorens lägenhet, varpå vi gick ut till ett ställe som heter Lava.

Club Lava

Club Lava

Tisdagen blev sedan lugn, precis som dagen efter sedvanligt är. På onsdagen var jag på en föreläsning med Stephanie Hughes som jobbat som ”presenter” på BBC i 18 år. Vi har ett politiskt tal vi ska hålla individuellt nästa onsdag, så hon pratade om hur man överkommer nervositet och dylikt inför presentationer. Dessutom fick vi delta i några övningar. Det hela var väldigt intressant och lärorikt. På onsdagskvällen hade jag och en tjej från Göteborg bestämt oss för att ha en pubrunda som blev väldigt lyckad. Det hela avslutades på Oxford’s största fest Fuzzy Ducks som firade födelsedag. Igår, torsdag, så gick vi till Moral’s Bar här i närheten en sväng på Karaoke-kväll. När vi efter ett tag jobbat upp modet till att gå upp så var listan full och vi fick inte gå upp och sjunga. Känns som en seger.

Ikväll verkar en filmkväll vara planerad. Jag har precis spenderat ett par timmar i centrum och känner mig rätt slut av någon anledning.. så filmkväll låter vettigt. Imorgon blir det tidig uppgång då vi ska åka till Cornwall!

Vi åker imorgon klockan 9 och kommer att besöka ett slott och sedan spendera natten på ett Bed & Breakfast. På söndag ska vi besöka The Eden Project som jag föreslår att ni alla googlar! Ser fram emot det hela, kan bli en oerhört rolig helg.

1 april 2011 17:57

Cheerio!

Haft en delvis lugn vecka med relativt lite skola och en del roliga aktiviteter.

Som jag avslutade förra inlägget med så har jag improviserat denna vecka då jag på förhand inte hade några planer. I måndags var jag på en pannkaks-middag hos ett par tjejer från Australien. Som utbytesstudent lär man sig att aldrig någonsin tacka nej till gratis (och god) mat.

På tisdagen var vädret hur bra som helst, så jag satte mig ute med grannarna ett tag tills några började kasta runt med en amerikansk fotboll, vilket jag sedermera deltog i. Sedan går ett gäng andra utbytesstudenter förbi som var på väg till parken för en picknick, så jag spontanhakade på dit. Första sommarkänslorna.. i mars? Say whaaaaat!

På onsdagen laddade jag hela dagen för Fuzzy Ducks, som är en av Oxfords största fester och hålls varje onsdag på O2 Academy. Jag anade att jag var lite övertaggad inför det hela och skulle sedermera, som vanligt, få rätt. Jag blev något överförfriskad på förfesten redan där det dracks vodka och spelades drinking games. Sedan spenderade vi dom vanliga timmarna på dansgolvet innan vi kom tillbaka till efterfesten vid 3-tiden (gissningsvis). Väl där började vi, enligt andras utsago, kasta runt med den amerikanska fotbollen inomhus tills någon insåg vilken dålig idé det hela var. Så vi tog det hela utomhus och formade en stor ring där vi började kasta runt bollen. Det hela ledde sedermera till att jag och ett par till började spela tacklingsfotboll. Summa summarum: ett sår på läppen, tröja som aldrig mer kan användas och ont överallt dagen efter. Just another wednesday.

Torsdag spenderades i sängen och bakfyllan övertog även fredagen även om jag tog mig till en födelsedagsfest på kvällen. Dock gick jag hem vid 11 och såg Braveheart. Somnade halvvägs.

På lördagen drog vi ut och ”puntade” på Themsen som går här igenom Oxford. Jag båtade med Erika som också studerar vid högskolan Dalarna, en tjej från Tyskland och en kille från Australien. Australiensaren tog från början tag i pinnen som man tar sig runt med. Det hela slutade i katastrof och till en början hamnade vi med fel ände framåt och sedan krockade vi med det mesta. Sedan testade de andra på att ”punta” oss vilket inte heller var någon succé. Sedan tar yours truely över och vi går om och förbi de andra två båtarna och vinner överlägset. Sååååja!

Efter båtturen gick vi och käkade på en pub, vilket var det sista vettiga jag gjorde den dagen.

Igår, söndag, så var vi sju personer som drog iväg och såg Oxford United mot Burton Albion i League 2 (vilket är fjärde divisionen i England). Runt 7500 människor tog sig dit och det var en riktigt bra stämning för en så låg division. Merparten av åskådarna hade de gul-blåa tröjorna som hemmalaget bär. Oxford United vann också med 3-0 efter att bortalaget dragit på sig två röda kort. Detta gav hemmasupportrarna en anledning att dra igång med den fina visan ”cheerio, cheerio, cheerio!”.

Ikväll väntas födelsedagsfest och utgång!

Så tills nästa gång,

Cheerio!

28 mars 2011 14:40

Done & Done

Har haft en grymt tung vecka med mycket plugg, men har på något sätt ändå lyckats pilla in lite nöjen i det hela.

Som det verkar fungera på universitetet i England så har dom flesta deadline’s samma veckor. Då man har flera kurser samtidigt här innebär det för vissa -inklusive mig- att man har 3-4 tentor att skriva på samma gång. Dels hade jag ett politiskt tal på 1000 ord, en rapport om Oxford’s bokhandlar på 1500 ord och en utvärdering av vilka som är dom största problemen kring ”urban culture” på 2000 ord. Igår vid 10-tiden på kvällen gick jag och skrev ut mina 20+ sidor som jag idag har gått runt och delat ut till de olika lärarna.

Har en del plugg framöver också då jag ska hålla det politiska talet muntligt också om två veckor. The fear..

I torsdags var det St Patrick’s Day här så gjorde en manöver från plugget och tog mig smidigt till Morals Bar. Köpte man 5 Guiness fick man en St Paddy’s-hatt. Nu sitter den här på min hylla. Annars så var jag och såg ett par band på The Jericho Tavern, Radioheads födelsepub, i fredags. Samtliga band var helt ok, och stället är helskönt. I lördags drog jag in till London för att träffa ett gäng kompisar hemifrån. Vi gick till Gunners Pub vid Emirates Stadium och såg West Bromwich – Arsenal, och drog sedan till ett Pizza Hut vid deras hotell innan vi hittade en pub där i närheten. Där inne lyckas vi träffa en skådespelare som bland annat varit med i Scary Movie 2, Eternal Sunshine of the Spotless Mind och Men In Black-serien. Nämligen David Cross. Tog även en bild med denne:

Den här veckan har jag inte så mycket planer utan jag kommer helt enkelt att ta dagarna som dom kommer. Imorgon är det pannkakor som gäller hos ett par tjejer från Australien och på söndag ska jag se matchen mellan Oxford United och Burton Albion på Kassam Stadium här i Oxford. Oxford United ska tydligen ha extremt dedikerade fans, så kan bli en chans att få i sig lite riktig engelsk kultur.

Skickar upp ett par bilder här nedan för att avsluta, hej svejs.

Min hatt från St Paddys Day!

Min hatt från St Paddys Day!

Vår på skolområdet

Vår på skolområdet

En del av Gypsy Lane Campus på Oxford Brookes University

En del av Gypsy Lane Campus på Oxford Brookes University

The Cellar som är en av mina favoritpubar här

The Cellar som är en av mina favoritpubar här

Nåt gammalt klocktorn..

Nåt gammalt klocktorn..

21 mars 2011 15:32

Första besöket från den familjära världen

Har haft ännu en bra vecka här i Oxford, England. Jag har dessutom haft en första besökande från min ”hemvärld”.

Sitter och kollar runt på kurser till sommaren just nu.. känns inte som sommaren är allt för långt borta här i England nu då vi haft en solig varm vårvecka. Så pass att man sluppit använda jacka! Det är en hel del människor som går i shorts dessutom, men dessa kan betraktas som överskattande av vädret, hur skönt det än är.

I fredags kom således min vän Sara och hälsade på över helgen. Vid 11 på fredagsförmiddagen åkte jag in med två vänner till London för att möta upp henne (medan dom andra två åkte in för att spendera alldeles för mycket pengar på Oxford Street). Jag tog tunnelbanan till Liverpool Street för att möta upp henne och vi drog sedan till Westminster för att kolla in de vanliga sakerna när man är i London för första gången.

Oxford Street

Oxford Street

Vi åkte sedan tillbaka till Oxford vid 6-tiden på kvällen, och väl hemma väntade en fest i lägenheten under mig som vi besökte för att sedan gå ut på ett ställe som heter The Regal. Allt som allt var det en väldigt lyckad kväll! På lördagen visade jag min kompis runt Oxford, och hon tycktes gilla staden lika mycket som jag själv gör. Är inte det minsta sugen på att åka hem samtidigt som det känns som tiden bara försvinner här.. På lördagskvällen gick vi till ett ställe som heter The Cellar och såg ett par Reggae-band. Riktigt härlig pub! Idag, söndag, har jag dock dessvärre drabbats av vad jag misstänker är något som heter bakteriell konjunktivit. Jag har diagnostiserat mig själv med hjälp av Google, och slapp således ta mig ända till doktorn. Förenklat så har jag blodsprängda ögon som kliar en del och även värker. I morse kunde jag inte ens öppna ögonen då ena ögonlocket var svullet (och fortfarande är). Jag ska låna ett par solglasögon av en kompis till imorgon så jag kan gå till skolan utan att se ut som en idiot! Saken är dock den att jag kommer få sitta i ett klassrum med solglasögon.. så inte-se-ut-som-en-idiot-delen kanske inte kan tillämpas ändå.

Kommer att lägga till en del bilder till det här inlägget senare då det verkar vara något fel på bloggverktyget efter att jag laddat upp den första bilden..

Morsning!

13 mars 2011 19:00

Long time no see

Blev påmind idag om att jag inte uppdaterat på länge, vilket jag först inte trodde på. Efter en tankeställare insåg jag dock att det nästan gått ett par veckor. Dags igen, med andra ord.

Precis som jag avslutade med i förra inlägget var vi iväg ett gäng och bowlade. Jag kan gladeligen meddela att jag vann första rundan, men sedan gick det utför, och knappt någon som helst kägla drogs med.

Efter bowlingen gick vi till ett drinkställe och tog någon mojito så att vi skulle somna bättre efter den sensation av upphetsning och adrenalin man får av att bowla!

Under förra veckan blev det en del olika fester på olika klubbar runtom i Oxford. Den allra galnaste kvällen var dock fredagen. Fredagskvällen började med tapas på ett ställe vid Cowley Road. Jag bad om en öl till maten och fick en flaska på en liter. Redan där kunde man känna dåliga omen om hur kvällen skulle bli. Efter detta vankades det förfest hos tjejerna som bor under mig (även kallat mitt andra hem då jag spenderar väldigt mycket tid i den lägenheten). I vanlig ordning spelade vi ölspelet ”Kung” tills det blev så pass mycke folk att det var omöjligt att hålla någon som helst ordning på allt. Vi drog sedan ut väldigt välförfriskade (och då talar jag nog inte bara om mig själv) till en klubb som heter Regal. Därefter har jag mest hört historier om vad som hände under kvällen. Vi spenderade i alla fall ett antal timmar på dansgolvet med vårt stora gäng. Någon gång, och här törs jag inte gissa på tiden, så drog vi sedan hemåt. Min vän från Danmark var snäll nog att se till så att jag kom hem (detta behövdes givetvis inte egentligen då jag bara spelade). Vi satt sedan i köket ett tag och pratade innan jag gick in till mitt rum för att sova. När jag dock kommer in ser jag att ett gäng kompisar hade fest utanför där jag bor genom fönstret. Trala la, så trippar jag iväg dit och tar med ett par bira och spenderar ett par timmar där. Min franska vän talade dagen efter om för mig att jag ”pratade med alla och på en sekund bestämde mig för att gå hem mitt i en mening för att sedan gå två steg åt vänster, nåt steg framåt, ett par åt höger osv.” på min väg hem. Min danska väninna (får man använda den termen som man?) (fan va parenteser det blir nu) blev märkbart besviken att jag begav mig ut på äventyr igen! Jag var dock glad att höra att jag inte var i närheten av värst dagen efter då en spanjor blev för berusad för att ens följa med på krogen. Här kommer ett par bilder från fredagen, you know you want it!

Bjöd min vän från USA på något uppfriskande

Bjöd min vän från USA på något uppfriskande

Min danska "väninna" och jag

Min danska "väninna" och jag

Göteborg, Århus och Falun i ett! Team Scandinavia.

Göteborg, Århus och Falun i ett! Team Scandinavia.

Moving on: På lördagen bestämde jag mig för att ha en nykter vecka då jag kan behöva återhämtningen. Har varit som en extremt lång nollning sedan jag kom hit. I onsdags var i alla fall jag och min kompis från Frankrike i London för att se Arsenal – Leyton Orient på Emirates Stadium. Arsenal vann matchen med 5-0, vilket var ungefär vad man förväntat sig. Skön stämning i arenan i alla fall!

Idag, fredag, har det varit väldigt skönt väder här med sol hela dagen. Detta gjorde att vi bestämde oss för att dra ihop ett gäng och spela fotboll. Vi fick ihop 10 personer och spelade i ett par timmar. Kommer känna av det imorgon..

Under veckan har jag även haft en gruppdiskussion i en av mina kurser. Var skönt nog inte det minsta nervös, och det hela gick smärtfritt. Hela systemet för universitet är rätt annorlunda här i England. I Sverige har vi oftast kurser som sträcker sig fem veckor innan vi börjar med nästa. Dessa är alltid på 7,5 poäng även om man så klart råkar på 15-poängskurser. Här har jag tre 7,5-poängskurser som alla löper på över hela terminen. Detta innebär att man läser flera ämnen samtidigt och det hela känns som gymnasiet all over again. Jag är berättigad att mixa svenska och engelska utan att bli sedd som en ”douche” då jag bor i England för tillfället!

Framtiden då? Jo, nästa helg kommer min gode vän Sara från min hemby och hälsar på här över helgen. Sedan har jag även ansökt om biljetter till Arsenal – Manchester United och Arsenal – Aston Villa (till vilken min kompis Kalle kommer och hälsar på). Annars tar jag dagarna som dom kommer! För den som har frågor om utlandsstudier så svarar jag gärna på dessa genom kommentatorsfältet i inlägget.

Peace out yo! (ok, nu är jag en douche)

5 mars 2011 00:02

Badresa!

Nu kan rubriken vara aningen missvisande då det knappast är tropikerna jag tagit mig till för att studera.

Har nu varit här i Oxford i strax över en månad och trivs som fisken i vilken miljö de nu än trivs i. Får ständigt återgå till föregående blogginlägg för att se vilka dagar jag bör redogöra för. Söndagens Quiz night gick sådär då vårat lag kom trea. Etta kom laget med det ack så fyndiga namnet Quizz in my pants.


Quiz Night @ Morals Bar

Som jag skriver detta inser jag att det var över en vecka sedan jag uppdaterade senast när det känns som ett par dagar. Setat ett tag med inlägget fram till denna mening för att försöka komma på vad jag gjort under varje dag men det verkar vara ett omöjligt uppdrag så jag saxar det ”ihågkombara”.

I måndags blev jag medlurad ut trots min tidiga skolmorgon dagen efter. Vi drog ut på ett ställe som heter Lava där man fick ett klistermärke på sig så fort man kom in. Det fanns två varianter, den ena (som jag fick) löd ”Single and ready to mingle” medan den andra versionen löd ”Don’t even bother”. Det säger nog sig självt att jag hade en väldigt jobbig skoldag på tisdagen, och spenderade merparten av dagen efter skolan i sängen.


Lava

onsdagen var jag till skolan mellan 13:00 – 16:00 för kursen Persuasive Communication. Min koncentrationsnivå var oerhört låg då mitt Arsenal under kvällen skulle spela mot Barcelona. En match jag för övrigt satte 400 kr på (1:a så klart). Efter skolan anordnade ett par kompisar från Australien en scones-kväll som jag deltog i direkt efter att jag kommit hem från skolan. Testade även det oerhört brittiska pålägget marmite för första gången. Gillade det inget vidare.. smakade hav.


Sconeskväll

Vi såg sedan matchen på Morals Bar (var annars) och det skulle visa sig att Arsenal vände 0-1 till 2-1. Min franska vän sade till mig att ”we need to celebrate this”, och jag nickade instämmande. Vi drog med mina tyska rumskamrater ut till ett populärt ställe som heter The Bridge här. Jag och min granne beställde genast in en pitcher med någon slags drink i och sörplade i oss innan vi hittade dansgolvet.


The Bridge

På The Bridge hittade jag sedan några andra kompisar (en tjej från Australien, en kille från Estland och en snubbe från England) som jag följde med till ett annat ställe som hette ”The Jamaican Bar”. Därefter vid 3 drog vi på efterfest i området där jag bor. Väl framme inser vi dock att det inte finns något kvar att dricka. Men ta tarataaaam! Vi kommer på att Oxford har ”24 hour alcohol delivery service” och placerar en liten beställning. Vi spelar sedan ölspelet Kung fram till sju på morgonen då jag sakta men säkert retirerar till min säng.

Jag skippar sedan fram till fredagen då jag än en gång blev medlurad ut på kvällen till ett ställe som heter Maxwell’s. Jag själv tog det väldigt lugnt och var mest med för sällskapet då jag skulle upp tidigt dagen efter. På lördagen fyllde sedermera en tjej från USA år och hon hade planerat en resa till Bath (inte ett badställe, utan staden Bath). Vårt tåg lämnade Oxford vid 8 på morgonen ochvi spenderade sedan hela dagen med att vara oerhört kulturella i Bath som är känt som stället där romarna byggde sitt berömda vadställe. Vi var så klart in där och kollade. Entré kostade 10 pund och var väl värt pengarna. Jag trodde inte att vattnet i badet fortfarande skulle vara varmt, men när man sedan kom in såg man hur det rök om poolen och till och med bubblade. Vi fick en varsin Walkie Talkie-liknande pryl på vilken man fick slå in ett nummer beroende på var i det gigantiska badet man var och fick sedan en berättelse uppspelad för sig. Här följer några bilder från resan till Bath:

Oxford Train Station

Vid en utsiktsplats i Bath

”The circus” i Bath


Ovanför den stora poolen i det gamla romerska badet

Bänken där många av överklassens romare satt och chillade

Nu ska jag iväg och bowla.

Peace out!

21 februari 2011 16:35

Pints och åter pints

Nu har jag haft några dagar av full sysselsättning har därför inte kunnat uppdatera.

Då ska jag försöka gå tillbaka dit jag lämnade förra inlägget.

I onsdags var det alltså ”Pyjama  Party” på o2 Academy här i Oxford som är ett stort ställe med två våningar (och två grymt stora dansgolv). Alla verkade under dagen vara laddade för detta party men senare mot kvällen så hoppade så gott som alla av och beslutade sig för att stanna hemma. Alla utom jag och en kille från Frankrike. Vi ville dock inte gå själva så vi gick till Morals Bar här i vårt område och tog nån pint till fotbollen på tv’n. Sedan gick vi tillbaka till min lägenhet för att kolla mitt ölförråd och det visade sig att ze germans so jag bor med hade en fest och planerade att gå på Pyjama Partyt. Efter ett snabbt garderobsbyte så var även vi inkluderade i festen som faktiskt blev riktigt lyckad! Det blev dock ingen helnattare då vi gick hem från Cowley Road (där o2 Academy ligger) vid 3-tiden.


Fest i mitt kök


På o2 Academy!

Uppvaknandet på torsdagen var ganska tungt då huvudet kändes oerhört tungt samtidigt som man hade vetskapen om att det skulle bli en ganska stor födelsedagsfest på kvällen för en tjej som fyllde 25. Efter att ha varit till Headington Shops, en liten shoppinggata i närheten, och ätit en stek och en pint så började man dock komma igen. Planen var att vi skulle festa i ett sällskapsrum här i Clive Booth-området och sedan gå till Camera som är ett ganska nytt ställe här i Oxford för studenter. På förfesten spelade vi en massa olika ölspel (läs spritspel). På kanske 15 kvadrat trängde vi in cirka 35 personer. Sedan drog vi iväg mot Camera i Oxford City. De i den första taxin kom smidigt in på stället medan vi andra inte kom in då stället var fullt. Vi drog sedermera till ett annat ställe som heter Kukui och hade en skön kväll med £2 jägerbombs.


En bild från förfesten

Fredagen blev sedan väldigt lugn då jag skulle upp tidigt med bussen till London på lördagen.Jag gjorde bokstavligt talat ingenting alls under hela fredagen fram till klockan 8 då jag gick ner till en mindre tillställning i lägenheten precis under mig. Där spelade vi även lite ölspel fram till 12 då ett par av dom gick ut medan jag gick hem för att sova.

lördagen tog jag en buss vid 10-tiden in till London och Victoria Station. Ifrån Victoria Tube Station tog jag sedan ett tåg först till Green Park via Victoria Line och tog mig sedan vidare norrut med Picadilly Line till Arsenal Station. Väl där gick jag direkt till Emirates Stadium och köpte mig en matchtröja, och sedan tog jag en hamburgare i väntan på en svensk kille som bloggar för eminenta Arsenal.se. Vi gick sedan till Gunners Pub och tog några öl medan vi följde mötet mellan Manchester United och Manchester City (och jävlar vilket mål Rooney gjorde!).

Sedan bar det iväg till matchen där jag satt väldigt högt upp i Clock End, men med en bra utsikt över hela arenan. Arsenal vann matchen komfortabelt med 2-0 dessutom efter två mål av Van Persie. Kanske något för sportbloggen?
Efter matchen träffade jag killen jag varit med innan (kicken) och drog iväg in till centrala London för att ta någonting att äta och (hör och häpna) ta någon pint.

Sedan vid 8:30 pm drog jag hem mot Oxford och när jag kom hem fick jag meddelande om att några skulle ha en liten fest i lägenheterna vid Clive Booths ”post-grad centre” som är en mycket lyxigare version av lägenheterna som de flesta av oss bor i. Blev ganska förvånad över hur många som ändå var där när jag kom in. Fick direkt en Carlsberg av en kille från Österrike och blev kvar där till halv 2 eller så innan jag gick hem och sov.

Idag ska vi på Quizz Night på Morals Bar… så blir väl någon öl idag med. Tur att det är billigt där!

Imorgon blir det bowling med internationella gänget här!

Hörs under nästa vecka igen!

13 februari 2011 15:55

Planer, planer..

Två veckor har gått med stålmannens fart.

Nu har det gått nästan en vecka sedan jag uppdaterade senast så är väl på tiden nu. Har hållt mig aktiv även under den andra veckan av min Englands-vistelse med bland annat ett besök till puben The Jericho Tavern (känt för att vara platsen där Radiohead hade sin första spelning någonsin). Har även kommit igång med mina kurser som verkar bra allihop. I kursen ”Persuasive communication” ska vi dock tydligen hålla ett politiskt tal, vilket är ganska ångestframkallande.

I lördags spenderade vi hela dagen i London. Jag och en kille från Frankrike drog till norra London och gick förbi det eminentat bygget Emirates Stadium (fotbollslaget Arsenals hemmaarena) och gick sedan till en Arsenal-only-pub vid namn Gunners Pub. Vi kom dit precis tills andra halvlek av Newcastle – Arsenal började och stämningen var extremt god då Arsenal ledde med 4-0 i halvtid. However, Newcastle kom igen och fick oavgjort. 4-4.. Detta betydde att helvetet brakade lös på Gunners Pub och i min egen vrede tog jag med mig min fransman och vandrade direkt mot tunnelbanan och for in mot Leicester Square där vi mötte upp inte mindre än 3 svenska tjejer med vilka jag drog för att äta en god måltid och ta en lugnande pint för att sedan se Les Misérables på The Queen’s Theatre i London. Hyfsat kultiverad jag är då!

Igår, måndags, var vi på ännu en spelning med ett band som heter Sea of Bees från USA. De var helt ok, om än inte riktigt min musiksmak. Idag har jag haft lektion och varit ned på stan för att handla mat på det underbara Tesco’s som är så sjukt billigt så att jag inte ens tror på det.

Har en hel del planer för framtiden nu. På lördag åker jag till London och Emirates Stadium för att se Arsenal – Wolverhampton på plats. Sedan kommer vi åka och bowla ett stort gäng på måndag (har jag för mig det är). Sedan i början av Mars kommer en kompis från Sverige för att bo här under en helg. Sedan har jag köpt biljett till en 2-dagarstripp till Cornwall där vi bland annat kommer få besöka det superhäftiga Eden Project. Googla det vettja! Får även en natt på B&B inklusive frukost och middag.

Har säkert en hel del andra planer jag glömt bort också.. just ja, ska väl plugga en del också (SUCK!).

Imorgon blir det Pyjama Party på O2 Academy här i Oxford! Det är anordnat av Fuzzy Ducks och är en av dom största studentfesterna i England! Kommer bli grymt skoj. Sen på torsdag är det bara att ladda om igen för födelsedagsfest för en tjej från Frankrike.

Send lawyers, guns and money – the shit has hit the fan!

Cheers,
Sebastian

8 februari 2011 22:07

Stratford-upon-avon och Wombats!

Nu är första veckan i Oxford, England slut och den har varit oerhört underhållande. Inte minst helgen!

I lördags var vi som sagt iväg på en guidad busstur till Stratford-Upon-Avon bland annat som är Shakespeares födelsestad. Vi såg huset han föddes i och besökte hans grav i Holy Trinity Church i Stratford. Sedan satt vi även på en restaurang i Stratford där vi fick vänta i nästan en timme på vår mat.. Med bra sällskap gick även det an dock.

På kvällen drog vi sen ut ett stort gäng på cirka 30 personer till O2 Academy Oxford. När vi kommer dit och ställer oss i kön får vi ett sorts band och får veta att vi kommer in gratis. Sedan när man kommer in så är det första man ser Wombats ösandes på scenen. Hyfsat överraskad var man. Dessutom förmodligen 1000 personer på klubben dessutom, så öset det medförde bör jag inte ens behöva nämna. Vi  invaderade sedan dansgolvet på våning 2 fram till klockan 3 då vi drog oss hemåt efter en lång dag. Det blev sedan en anonym söndag där enda ansträngningen var att ta sig till puben vid 12 för att äta och se fotbollen.

Här kommer några bilder från min första vecka i Oxford.

Sitter ute vid puben The Turf

Sitter ute vid puben The Turf. Känd för att vara stället där Bill Clinton "did not inhale" den där jointen vid sin vistelse. Australiens före detta premiärminister satte också ett rekord i ölhävning här.

Restaurang vid Stratford-Upon-Avon

Restaurang vid Stratford-Upon-Avon där vi fick vänta i nästan en timme på vår mat.

Öl och mat på Morals Bar.

Öl och mat på Morals Bar som ligger ungefär 50 meter ifrån min lägenhet.

Morals Bar

Morals Bar. Här: Jag, Erika från Högskolan Dalarna och Ethan från Australien.

The King Stone

Vyn vid "The King Stone"

Förfest

Förfest i en av lägenheterna här i Clive Booth.

31 januari 2011 17:22

Anarchy in the UK!

Äntligen kommit in i Oxford-livet den del, och har haft några väldigt underhållande dagar hittills!

Jag har nu bott i Oxford i 5 dagar, så jag tänkte försöka redogöra för var och en av dessa. I lördags drog mitt plan iväg från Arlanda till Heathrow klockan 11:05, och jag var framme 2 timmar senare i ett snöfritt England med plusgrader. Jag tog sedan en buss som skulle ta mig direkt till Oxford Brookes University, vilket den hade gjort om jag inte hoppat av en station för sent. Detta innebar att jag fick släpa mitt bagage på 23+8 kg uppför en världsrekord lång backe.. Väl framme så gick jag in till ”Main Reception” i Gypsy Lane här och frågade om vägen till mitt boende (på ett campus som heter Clive Booth i Headington). Klart som korvspad var jag tvungen att gå tillbaka en bit igen. Väl framme dock så letade jag upp receptionen där jag skulle få mina nycklar till lägenheten. Jag hade insett att mitt rum skulle vara litet, men realiteten hade ändå shock-value. Köket däremot är väldigt stort och toaletten och duschen fanns i separata rum vilket är väldigt bra. Sedan på kvällen gick jag ut för att hitta nåt att äta och komma till Morals Bar som ligger 50 meter från där jag bor, men den var stängd. Det kom sedan en tjej från Holland som också tänkt äta någonting, så vi slog följe in till Headington City och åt på en pub. Och helt ovetande var vi om vilket tema detta skulle komma att bli: pubätande!

På söndagen var jag på en guidad tour runt Oxfords centrum på dagen. På kvällen hade vi ”Quiz night” och man träffade en massa andra internationella studenter. Det började med att vi fick en lista med saker som t.ex. ”Owns a Nokia mobile phone” och var tvungna att hitta någon bland dom andra som passade in på beskrivningen för att lära känna varandra bättre. Sedan delades vi upp i lag och hade frågesport… vi kom sist på grund av sista kategorin. Vi blev också bjudna på pizza! Efter det så frågade en tjej från Frankrike mig om jag var sugen på att dra på nån pub och ta en öl efteråt. Så vi började fråga dom som satt brevid oss om dom ville haka och till slut var vi ungefär 30 personer som drog iväg och stormade någon stackars lokal pub!

På måndagen anslöt Erika som hade kommit på söndagen. Hon går samma program som jag i Falun och kommer även från samma födelseort. På morgonen var vi på ”Coffee and cookies” i Gypsy Lane varpå vi var ett gäng som drog iväg till ett mindre centrum i Oxford för att handla lite. Sedan kom vi ett par minuter för sent till en föreläsning som varade i 20 minuter.. Sedan hade vi en rast på ett par timmar och drog iväg till en pub för att käka (och ta nån pint). För övrigt väldigt billigt överallt man varit hittills! På puben där vi åt i måndags kostade min hamburgertallrik + pint öl cirka 5 pund, alltså 60 kr. På måndagskvällen drog vi sedan ut ett gäng på cirka 30 pers för att hitta en bra pub i Oxford City. Det tog ett tag men tillslut hittade vi en. Dock fick vi inte plats inomhus i puben som tydligen ska ha vunnit något slags pris för bästa pub i England (The Turf hette stället). Istället fick vi sitta ute på den uppvärmda terassen i januari! Också en upplevelse.

The Turf, Oxford

The Turf, Oxford

På bilden finns personer från bland annat Australien, USA, Ryssland… och Göteborg!

På tisdagen hade vi sedan den stora ”enrolment”-dagen då vi skrev in oss på universitetet. Det var en j-vla process. Först ett möte på morgonen, sedan en kö tills vi fick ett papper att fylla i. Sedan kö till någon som kollade igenom våra uppgifter och berättade vilken som var nästa kö för oss för att få ett ID-kort. Därefter ännu en kö till deras doktorer som gav oss ännu mer papper att fylla i om eventuella hälsoproblem. Sedan ännu en kö för att lämna in och diskutera det man fyllt i. Lite nervös var jag då jag i efterhand såg att jag drack för mycket enligt uppgifterna jag angivit.. Dock var det inget som doktorn ens tog upp! På tisdagskvällen drog jag och Erika iväg till en sportpub på universitetsområdet för att se Arsenal leka ut Ipswich Town med 3-0.

Igår (onsdag) så hade vi ingenting schemalagt så det blev att sova ut och ta det väldigt lugnt fram till kvällen då vi återigen var ett stort gäng som drog ut. Den här gången till Morals Bar som äntligen öppnat för terminen. Idag ska jag iväg med några andra studenter till stan och handla lite grejer som behövs, och ikväll ska vi festa!

På lördag ska vi till Stratford-Upon-Avon och besöka Shakespears födelsehus! Stort.

Cheers!
Sebastian

27 januari 2011 12:46
Nästa sida