RSS
Söndag 23 jun 2024

Publicerad 13 mars 2011 19:00

Första besöket från den familjära världen

Har haft ännu en bra vecka här i Oxford, England. Jag har dessutom haft en första besökande från min ”hemvärld”.

Sitter och kollar runt på kurser till sommaren just nu.. känns inte som sommaren är allt för långt borta här i England nu då vi haft en solig varm vårvecka. Så pass att man sluppit använda jacka! Det är en hel del människor som går i shorts dessutom, men dessa kan betraktas som överskattande av vädret, hur skönt det än är.

I fredags kom således min vän Sara och hälsade på över helgen. Vid 11 på fredagsförmiddagen åkte jag in med två vänner till London för att möta upp henne (medan dom andra två åkte in för att spendera alldeles för mycket pengar på Oxford Street). Jag tog tunnelbanan till Liverpool Street för att möta upp henne och vi drog sedan till Westminster för att kolla in de vanliga sakerna när man är i London för första gången.

Oxford Street

Oxford Street

Vi åkte sedan tillbaka till Oxford vid 6-tiden på kvällen, och väl hemma väntade en fest i lägenheten under mig som vi besökte för att sedan gå ut på ett ställe som heter The Regal. Allt som allt var det en väldigt lyckad kväll! På lördagen visade jag min kompis runt Oxford, och hon tycktes gilla staden lika mycket som jag själv gör. Är inte det minsta sugen på att åka hem samtidigt som det känns som tiden bara försvinner här.. På lördagskvällen gick vi till ett ställe som heter The Cellar och såg ett par Reggae-band. Riktigt härlig pub! Idag, söndag, har jag dock dessvärre drabbats av vad jag misstänker är något som heter bakteriell konjunktivit. Jag har diagnostiserat mig själv med hjälp av Google, och slapp således ta mig ända till doktorn. Förenklat så har jag blodsprängda ögon som kliar en del och även värker. I morse kunde jag inte ens öppna ögonen då ena ögonlocket var svullet (och fortfarande är). Jag ska låna ett par solglasögon av en kompis till imorgon så jag kan gå till skolan utan att se ut som en idiot! Saken är dock den att jag kommer få sitta i ett klassrum med solglasögon.. så inte-se-ut-som-en-idiot-delen kanske inte kan tillämpas ändå.

Kommer att lägga till en del bilder till det här inlägget senare då det verkar vara något fel på bloggverktyget efter att jag laddat upp den första bilden..

Morsning!

Sebastian Parkkila
<- Tillbaka till startsidan