RSS
Måndag 11 dec 2023

Publicerad 20 april 2011 00:23

Flytväder

Vi här borta i Oxford är alla otroligt förvånade över vädret vi haft hittills. När vi kom i januari fanns [...]

Vi här borta i Oxford är alla otroligt förvånade över vädret vi haft hittills. När vi kom i januari fanns det ingen snö. Hemma i Sverige var det ungefär en halvmeter.. Vi har på ungefär 4 månader haft väldigt få regndagar.. kanske två-tre riktiga regndagar. Idag och resten av veckan har vi sol och 20+ här, och det är inte första veckan. Solen tittar fram titt som tätt.

I söndags var jag iväg till London för att se Arsenal – Liverpool på Emirates Stadium. Vädret svek inte då heller och det hela blev en väldigt lyckad dag ända fram till sista sparken av matchen då Liverpool kvitterade. På Gunners Pub före matchen spelade Arsenal-bandet ”Away Boyz” som gör om kända låtar till Arsenal-låtar. Exempel på detta är ”Your Cesc is on fire” (referens till spelaren Cesc Fábregas). De har dessutom en hel del texter som kanske inte bör nämnas på ett offentligt ställe som detta. På en pub går dessa dock utmärkt att sjunga till.

Vi har två veckors påsklov just nu, och det känns som hela Oxford har dött lite grann sedan det började. Väldigt många har åkt hem till sina respektive länder en sväng, och de som kommer från USA, Australien osv. åker runt för att se övriga Europa. Dessutom har nästan alla nattklubbar stängt då få studenter är kvar.

Letar fortfarande runt efter en kabel till min kamera så jag kan få upp lite bilder, så när jag hittar en sådan kommer ett stort bildinlägg.

Imorgon planeras en heldag i parken, och idag har varit en liknande dag då vi suttit vid ett fik i centrum några timmar och ätit scones, druckit kaffe.. och även någon pilsner. Vädret bekymrar många studenter här som inte får något plugg gjort.. jag har dock minst plugg av samtliga här kvar som det verkar, så jag kan njuta av vädret utan skuldkänslor.

Verkar dyka upp en hel del planer för nästa vecka, och dessa återkommer jag med när jag får ytterligare konfirmationer!

Förvänta er ett bildinlägg inom några dagar!

Sebastian Parkkila
<- Tillbaka till startsidan