RSS
Måndag 11 dec 2023

Publicerad 21 februari 2011 16:35

Badresa!

Nu kan rubriken vara aningen missvisande då det knappast är tropikerna jag tagit mig till för att studera.

Har nu varit här i Oxford i strax över en månad och trivs som fisken i vilken miljö de nu än trivs i. Får ständigt återgå till föregående blogginlägg för att se vilka dagar jag bör redogöra för. Söndagens Quiz night gick sådär då vårat lag kom trea. Etta kom laget med det ack så fyndiga namnet Quizz in my pants.


Quiz Night @ Morals Bar

Som jag skriver detta inser jag att det var över en vecka sedan jag uppdaterade senast när det känns som ett par dagar. Setat ett tag med inlägget fram till denna mening för att försöka komma på vad jag gjort under varje dag men det verkar vara ett omöjligt uppdrag så jag saxar det ”ihågkombara”.

I måndags blev jag medlurad ut trots min tidiga skolmorgon dagen efter. Vi drog ut på ett ställe som heter Lava där man fick ett klistermärke på sig så fort man kom in. Det fanns två varianter, den ena (som jag fick) löd ”Single and ready to mingle” medan den andra versionen löd ”Don’t even bother”. Det säger nog sig självt att jag hade en väldigt jobbig skoldag på tisdagen, och spenderade merparten av dagen efter skolan i sängen.


Lava

onsdagen var jag till skolan mellan 13:00 – 16:00 för kursen Persuasive Communication. Min koncentrationsnivå var oerhört låg då mitt Arsenal under kvällen skulle spela mot Barcelona. En match jag för övrigt satte 400 kr på (1:a så klart). Efter skolan anordnade ett par kompisar från Australien en scones-kväll som jag deltog i direkt efter att jag kommit hem från skolan. Testade även det oerhört brittiska pålägget marmite för första gången. Gillade det inget vidare.. smakade hav.


Sconeskväll

Vi såg sedan matchen på Morals Bar (var annars) och det skulle visa sig att Arsenal vände 0-1 till 2-1. Min franska vän sade till mig att ”we need to celebrate this”, och jag nickade instämmande. Vi drog med mina tyska rumskamrater ut till ett populärt ställe som heter The Bridge här. Jag och min granne beställde genast in en pitcher med någon slags drink i och sörplade i oss innan vi hittade dansgolvet.


The Bridge

På The Bridge hittade jag sedan några andra kompisar (en tjej från Australien, en kille från Estland och en snubbe från England) som jag följde med till ett annat ställe som hette ”The Jamaican Bar”. Därefter vid 3 drog vi på efterfest i området där jag bor. Väl framme inser vi dock att det inte finns något kvar att dricka. Men ta tarataaaam! Vi kommer på att Oxford har ”24 hour alcohol delivery service” och placerar en liten beställning. Vi spelar sedan ölspelet Kung fram till sju på morgonen då jag sakta men säkert retirerar till min säng.

Jag skippar sedan fram till fredagen då jag än en gång blev medlurad ut på kvällen till ett ställe som heter Maxwell’s. Jag själv tog det väldigt lugnt och var mest med för sällskapet då jag skulle upp tidigt dagen efter. På lördagen fyllde sedermera en tjej från USA år och hon hade planerat en resa till Bath (inte ett badställe, utan staden Bath). Vårt tåg lämnade Oxford vid 8 på morgonen ochvi spenderade sedan hela dagen med att vara oerhört kulturella i Bath som är känt som stället där romarna byggde sitt berömda vadställe. Vi var så klart in där och kollade. Entré kostade 10 pund och var väl värt pengarna. Jag trodde inte att vattnet i badet fortfarande skulle vara varmt, men när man sedan kom in såg man hur det rök om poolen och till och med bubblade. Vi fick en varsin Walkie Talkie-liknande pryl på vilken man fick slå in ett nummer beroende på var i det gigantiska badet man var och fick sedan en berättelse uppspelad för sig. Här följer några bilder från resan till Bath:

Oxford Train Station

Vid en utsiktsplats i Bath

”The circus” i Bath


Ovanför den stora poolen i det gamla romerska badet

Bänken där många av överklassens romare satt och chillade

Nu ska jag iväg och bowla.

Peace out!

Sebastian Parkkila
  • Parkkila

    Men Sebban, det heter inte ”setat”, det heter ”suttit”!!!!! Jag noterar också det nya substantivet ”ihågkombara” :) :)

  • Tina

    *skrattar gott*… Känner bara två ordmärkare i min omedelbara närhet… ;) Den ena är DU Parkkila och den andra är maken.
    Vilka härliga kort Sebban… Roligt att läsa om dina upptåg och inser att du verkar trivas som ”Fisken i vattnet”. Detta är helt klart DU! Men var rädd om dig. Kramar Tina

<- Tillbaka till startsidan