RSS
Måndag 11 dec 2023

Publicerad 28 mars 2011 14:40

Cheerio!

Haft en delvis lugn vecka med relativt lite skola och en del roliga aktiviteter.

Som jag avslutade förra inlägget med så har jag improviserat denna vecka då jag på förhand inte hade några planer. I måndags var jag på en pannkaks-middag hos ett par tjejer från Australien. Som utbytesstudent lär man sig att aldrig någonsin tacka nej till gratis (och god) mat.

På tisdagen var vädret hur bra som helst, så jag satte mig ute med grannarna ett tag tills några började kasta runt med en amerikansk fotboll, vilket jag sedermera deltog i. Sedan går ett gäng andra utbytesstudenter förbi som var på väg till parken för en picknick, så jag spontanhakade på dit. Första sommarkänslorna.. i mars? Say whaaaaat!

På onsdagen laddade jag hela dagen för Fuzzy Ducks, som är en av Oxfords största fester och hålls varje onsdag på O2 Academy. Jag anade att jag var lite övertaggad inför det hela och skulle sedermera, som vanligt, få rätt. Jag blev något överförfriskad på förfesten redan där det dracks vodka och spelades drinking games. Sedan spenderade vi dom vanliga timmarna på dansgolvet innan vi kom tillbaka till efterfesten vid 3-tiden (gissningsvis). Väl där började vi, enligt andras utsago, kasta runt med den amerikanska fotbollen inomhus tills någon insåg vilken dålig idé det hela var. Så vi tog det hela utomhus och formade en stor ring där vi började kasta runt bollen. Det hela ledde sedermera till att jag och ett par till började spela tacklingsfotboll. Summa summarum: ett sår på läppen, tröja som aldrig mer kan användas och ont överallt dagen efter. Just another wednesday.

Torsdag spenderades i sängen och bakfyllan övertog även fredagen även om jag tog mig till en födelsedagsfest på kvällen. Dock gick jag hem vid 11 och såg Braveheart. Somnade halvvägs.

På lördagen drog vi ut och ”puntade” på Themsen som går här igenom Oxford. Jag båtade med Erika som också studerar vid högskolan Dalarna, en tjej från Tyskland och en kille från Australien. Australiensaren tog från början tag i pinnen som man tar sig runt med. Det hela slutade i katastrof och till en början hamnade vi med fel ände framåt och sedan krockade vi med det mesta. Sedan testade de andra på att ”punta” oss vilket inte heller var någon succé. Sedan tar yours truely över och vi går om och förbi de andra två båtarna och vinner överlägset. Sååååja!

Efter båtturen gick vi och käkade på en pub, vilket var det sista vettiga jag gjorde den dagen.

Igår, söndag, så var vi sju personer som drog iväg och såg Oxford United mot Burton Albion i League 2 (vilket är fjärde divisionen i England). Runt 7500 människor tog sig dit och det var en riktigt bra stämning för en så låg division. Merparten av åskådarna hade de gul-blåa tröjorna som hemmalaget bär. Oxford United vann också med 3-0 efter att bortalaget dragit på sig två röda kort. Detta gav hemmasupportrarna en anledning att dra igång med den fina visan ”cheerio, cheerio, cheerio!”.

Ikväll väntas födelsedagsfest och utgång!

Så tills nästa gång,

Cheerio!

Sebastian Parkkila
<- Tillbaka till startsidan