RSS
Måndag 11 dec 2023

Publicerad 27 januari 2011 12:46

Anarchy in the UK!

Äntligen kommit in i Oxford-livet den del, och har haft några väldigt underhållande dagar hittills!

Jag har nu bott i Oxford i 5 dagar, så jag tänkte försöka redogöra för var och en av dessa. I lördags drog mitt plan iväg från Arlanda till Heathrow klockan 11:05, och jag var framme 2 timmar senare i ett snöfritt England med plusgrader. Jag tog sedan en buss som skulle ta mig direkt till Oxford Brookes University, vilket den hade gjort om jag inte hoppat av en station för sent. Detta innebar att jag fick släpa mitt bagage på 23+8 kg uppför en världsrekord lång backe.. Väl framme så gick jag in till ”Main Reception” i Gypsy Lane här och frågade om vägen till mitt boende (på ett campus som heter Clive Booth i Headington). Klart som korvspad var jag tvungen att gå tillbaka en bit igen. Väl framme dock så letade jag upp receptionen där jag skulle få mina nycklar till lägenheten. Jag hade insett att mitt rum skulle vara litet, men realiteten hade ändå shock-value. Köket däremot är väldigt stort och toaletten och duschen fanns i separata rum vilket är väldigt bra. Sedan på kvällen gick jag ut för att hitta nåt att äta och komma till Morals Bar som ligger 50 meter från där jag bor, men den var stängd. Det kom sedan en tjej från Holland som också tänkt äta någonting, så vi slog följe in till Headington City och åt på en pub. Och helt ovetande var vi om vilket tema detta skulle komma att bli: pubätande!

På söndagen var jag på en guidad tour runt Oxfords centrum på dagen. På kvällen hade vi ”Quiz night” och man träffade en massa andra internationella studenter. Det började med att vi fick en lista med saker som t.ex. ”Owns a Nokia mobile phone” och var tvungna att hitta någon bland dom andra som passade in på beskrivningen för att lära känna varandra bättre. Sedan delades vi upp i lag och hade frågesport… vi kom sist på grund av sista kategorin. Vi blev också bjudna på pizza! Efter det så frågade en tjej från Frankrike mig om jag var sugen på att dra på nån pub och ta en öl efteråt. Så vi började fråga dom som satt brevid oss om dom ville haka och till slut var vi ungefär 30 personer som drog iväg och stormade någon stackars lokal pub!

På måndagen anslöt Erika som hade kommit på söndagen. Hon går samma program som jag i Falun och kommer även från samma födelseort. På morgonen var vi på ”Coffee and cookies” i Gypsy Lane varpå vi var ett gäng som drog iväg till ett mindre centrum i Oxford för att handla lite. Sedan kom vi ett par minuter för sent till en föreläsning som varade i 20 minuter.. Sedan hade vi en rast på ett par timmar och drog iväg till en pub för att käka (och ta nån pint). För övrigt väldigt billigt överallt man varit hittills! På puben där vi åt i måndags kostade min hamburgertallrik + pint öl cirka 5 pund, alltså 60 kr. På måndagskvällen drog vi sedan ut ett gäng på cirka 30 pers för att hitta en bra pub i Oxford City. Det tog ett tag men tillslut hittade vi en. Dock fick vi inte plats inomhus i puben som tydligen ska ha vunnit något slags pris för bästa pub i England (The Turf hette stället). Istället fick vi sitta ute på den uppvärmda terassen i januari! Också en upplevelse.

The Turf, Oxford

The Turf, Oxford

På bilden finns personer från bland annat Australien, USA, Ryssland… och Göteborg!

På tisdagen hade vi sedan den stora ”enrolment”-dagen då vi skrev in oss på universitetet. Det var en j-vla process. Först ett möte på morgonen, sedan en kö tills vi fick ett papper att fylla i. Sedan kö till någon som kollade igenom våra uppgifter och berättade vilken som var nästa kö för oss för att få ett ID-kort. Därefter ännu en kö till deras doktorer som gav oss ännu mer papper att fylla i om eventuella hälsoproblem. Sedan ännu en kö för att lämna in och diskutera det man fyllt i. Lite nervös var jag då jag i efterhand såg att jag drack för mycket enligt uppgifterna jag angivit.. Dock var det inget som doktorn ens tog upp! På tisdagskvällen drog jag och Erika iväg till en sportpub på universitetsområdet för att se Arsenal leka ut Ipswich Town med 3-0.

Igår (onsdag) så hade vi ingenting schemalagt så det blev att sova ut och ta det väldigt lugnt fram till kvällen då vi återigen var ett stort gäng som drog ut. Den här gången till Morals Bar som äntligen öppnat för terminen. Idag ska jag iväg med några andra studenter till stan och handla lite grejer som behövs, och ikväll ska vi festa!

På lördag ska vi till Stratford-Upon-Avon och besöka Shakespears födelsehus! Stort.

Cheers!
Sebastian

Sebastian Parkkila
<- Tillbaka till startsidan