RSS
Måndag 11 dec 2023

Publicerad 13 februari 2011 15:55

Pints och åter pints

Nu har jag haft några dagar av full sysselsättning har därför inte kunnat uppdatera.

Då ska jag försöka gå tillbaka dit jag lämnade förra inlägget.

I onsdags var det alltså ”Pyjama  Party” på o2 Academy här i Oxford som är ett stort ställe med två våningar (och två grymt stora dansgolv). Alla verkade under dagen vara laddade för detta party men senare mot kvällen så hoppade så gott som alla av och beslutade sig för att stanna hemma. Alla utom jag och en kille från Frankrike. Vi ville dock inte gå själva så vi gick till Morals Bar här i vårt område och tog nån pint till fotbollen på tv’n. Sedan gick vi tillbaka till min lägenhet för att kolla mitt ölförråd och det visade sig att ze germans so jag bor med hade en fest och planerade att gå på Pyjama Partyt. Efter ett snabbt garderobsbyte så var även vi inkluderade i festen som faktiskt blev riktigt lyckad! Det blev dock ingen helnattare då vi gick hem från Cowley Road (där o2 Academy ligger) vid 3-tiden.


Fest i mitt kök


På o2 Academy!

Uppvaknandet på torsdagen var ganska tungt då huvudet kändes oerhört tungt samtidigt som man hade vetskapen om att det skulle bli en ganska stor födelsedagsfest på kvällen för en tjej som fyllde 25. Efter att ha varit till Headington Shops, en liten shoppinggata i närheten, och ätit en stek och en pint så började man dock komma igen. Planen var att vi skulle festa i ett sällskapsrum här i Clive Booth-området och sedan gå till Camera som är ett ganska nytt ställe här i Oxford för studenter. På förfesten spelade vi en massa olika ölspel (läs spritspel). På kanske 15 kvadrat trängde vi in cirka 35 personer. Sedan drog vi iväg mot Camera i Oxford City. De i den första taxin kom smidigt in på stället medan vi andra inte kom in då stället var fullt. Vi drog sedermera till ett annat ställe som heter Kukui och hade en skön kväll med £2 jägerbombs.


En bild från förfesten

Fredagen blev sedan väldigt lugn då jag skulle upp tidigt med bussen till London på lördagen.Jag gjorde bokstavligt talat ingenting alls under hela fredagen fram till klockan 8 då jag gick ner till en mindre tillställning i lägenheten precis under mig. Där spelade vi även lite ölspel fram till 12 då ett par av dom gick ut medan jag gick hem för att sova.

lördagen tog jag en buss vid 10-tiden in till London och Victoria Station. Ifrån Victoria Tube Station tog jag sedan ett tåg först till Green Park via Victoria Line och tog mig sedan vidare norrut med Picadilly Line till Arsenal Station. Väl där gick jag direkt till Emirates Stadium och köpte mig en matchtröja, och sedan tog jag en hamburgare i väntan på en svensk kille som bloggar för eminenta Arsenal.se. Vi gick sedan till Gunners Pub och tog några öl medan vi följde mötet mellan Manchester United och Manchester City (och jävlar vilket mål Rooney gjorde!).

Sedan bar det iväg till matchen där jag satt väldigt högt upp i Clock End, men med en bra utsikt över hela arenan. Arsenal vann matchen komfortabelt med 2-0 dessutom efter två mål av Van Persie. Kanske något för sportbloggen?
Efter matchen träffade jag killen jag varit med innan (kicken) och drog iväg in till centrala London för att ta någonting att äta och (hör och häpna) ta någon pint.

Sedan vid 8:30 pm drog jag hem mot Oxford och när jag kom hem fick jag meddelande om att några skulle ha en liten fest i lägenheterna vid Clive Booths ”post-grad centre” som är en mycket lyxigare version av lägenheterna som de flesta av oss bor i. Blev ganska förvånad över hur många som ändå var där när jag kom in. Fick direkt en Carlsberg av en kille från Österrike och blev kvar där till halv 2 eller så innan jag gick hem och sov.

Idag ska vi på Quizz Night på Morals Bar… så blir väl någon öl idag med. Tur att det är billigt där!

Imorgon blir det bowling med internationella gänget här!

Hörs under nästa vecka igen!

Sebastian Parkkila
<- Tillbaka till startsidan