RSS
Måndag 11 dec 2023

Publicerad 5 mars 2011 00:02

Long time no see

Blev påmind idag om att jag inte uppdaterat på länge, vilket jag först inte trodde på. Efter en tankeställare insåg jag dock att det nästan gått ett par veckor. Dags igen, med andra ord.

Precis som jag avslutade med i förra inlägget var vi iväg ett gäng och bowlade. Jag kan gladeligen meddela att jag vann första rundan, men sedan gick det utför, och knappt någon som helst kägla drogs med.

Efter bowlingen gick vi till ett drinkställe och tog någon mojito så att vi skulle somna bättre efter den sensation av upphetsning och adrenalin man får av att bowla!

Under förra veckan blev det en del olika fester på olika klubbar runtom i Oxford. Den allra galnaste kvällen var dock fredagen. Fredagskvällen började med tapas på ett ställe vid Cowley Road. Jag bad om en öl till maten och fick en flaska på en liter. Redan där kunde man känna dåliga omen om hur kvällen skulle bli. Efter detta vankades det förfest hos tjejerna som bor under mig (även kallat mitt andra hem då jag spenderar väldigt mycket tid i den lägenheten). I vanlig ordning spelade vi ölspelet ”Kung” tills det blev så pass mycke folk att det var omöjligt att hålla någon som helst ordning på allt. Vi drog sedan ut väldigt välförfriskade (och då talar jag nog inte bara om mig själv) till en klubb som heter Regal. Därefter har jag mest hört historier om vad som hände under kvällen. Vi spenderade i alla fall ett antal timmar på dansgolvet med vårt stora gäng. Någon gång, och här törs jag inte gissa på tiden, så drog vi sedan hemåt. Min vän från Danmark var snäll nog att se till så att jag kom hem (detta behövdes givetvis inte egentligen då jag bara spelade). Vi satt sedan i köket ett tag och pratade innan jag gick in till mitt rum för att sova. När jag dock kommer in ser jag att ett gäng kompisar hade fest utanför där jag bor genom fönstret. Trala la, så trippar jag iväg dit och tar med ett par bira och spenderar ett par timmar där. Min franska vän talade dagen efter om för mig att jag ”pratade med alla och på en sekund bestämde mig för att gå hem mitt i en mening för att sedan gå två steg åt vänster, nåt steg framåt, ett par åt höger osv.” på min väg hem. Min danska väninna (får man använda den termen som man?) (fan va parenteser det blir nu) blev märkbart besviken att jag begav mig ut på äventyr igen! Jag var dock glad att höra att jag inte var i närheten av värst dagen efter då en spanjor blev för berusad för att ens följa med på krogen. Här kommer ett par bilder från fredagen, you know you want it!

Bjöd min vän från USA på något uppfriskande

Bjöd min vän från USA på något uppfriskande

Min danska "väninna" och jag

Min danska "väninna" och jag

Göteborg, Århus och Falun i ett! Team Scandinavia.

Göteborg, Århus och Falun i ett! Team Scandinavia.

Moving on: På lördagen bestämde jag mig för att ha en nykter vecka då jag kan behöva återhämtningen. Har varit som en extremt lång nollning sedan jag kom hit. I onsdags var i alla fall jag och min kompis från Frankrike i London för att se Arsenal – Leyton Orient på Emirates Stadium. Arsenal vann matchen med 5-0, vilket var ungefär vad man förväntat sig. Skön stämning i arenan i alla fall!

Idag, fredag, har det varit väldigt skönt väder här med sol hela dagen. Detta gjorde att vi bestämde oss för att dra ihop ett gäng och spela fotboll. Vi fick ihop 10 personer och spelade i ett par timmar. Kommer känna av det imorgon..

Under veckan har jag även haft en gruppdiskussion i en av mina kurser. Var skönt nog inte det minsta nervös, och det hela gick smärtfritt. Hela systemet för universitet är rätt annorlunda här i England. I Sverige har vi oftast kurser som sträcker sig fem veckor innan vi börjar med nästa. Dessa är alltid på 7,5 poäng även om man så klart råkar på 15-poängskurser. Här har jag tre 7,5-poängskurser som alla löper på över hela terminen. Detta innebär att man läser flera ämnen samtidigt och det hela känns som gymnasiet all over again. Jag är berättigad att mixa svenska och engelska utan att bli sedd som en ”douche” då jag bor i England för tillfället!

Framtiden då? Jo, nästa helg kommer min gode vän Sara från min hemby och hälsar på här över helgen. Sedan har jag även ansökt om biljetter till Arsenal – Manchester United och Arsenal – Aston Villa (till vilken min kompis Kalle kommer och hälsar på). Annars tar jag dagarna som dom kommer! För den som har frågor om utlandsstudier så svarar jag gärna på dessa genom kommentatorsfältet i inlägget.

Peace out yo! (ok, nu är jag en douche)

Sebastian Parkkila
  • ”du vet nog vem”

    Tackar din ”danska väninna” för att hon håller kollen så bra :)

<- Tillbaka till startsidan