RSS
Lördag 22 feb 2020

Publicerad 28 mars 2011 16:37

Sökes: John Blund och ärtsoppesittning

Finnes: En väldresserad (nåja) ordförande som jobbar för studenterna

Gah! Det är cirka 16 ½ timme sedan jag landade Falun efter ett par dagar på resande fot. I onsdags var det SFS-konferens i Stockholm (Sveriges förenade studentkårer) där föredrag gällande ESU (den europeiska motsatsen till SFS), studentinflytande och dess historia stod på dagordningen. Vi gavs även möjligheten att stifta bekantskap med CSN:s nya generaldirektör (tänkte först göra en liknelse till Mordor och Sauron men struntar i det då fru generaldirektör var sympatisk).

På torsdag bar det sedan vidare på en charter-resa till Gotland där vår nationella sammanslutning SamS (Samverkande studenter) hade det sista stora mötet innan SFS Fullmäktige där SFS verksamhet skall beslutas om. En mycket trevlig helg där många gamla bekanta blandades upp med nya förmågor. Att arbeta för studenternas situation på det nationella planet är spännande, underbart och värdelöst på samma gång. Värdelöst beror helt enkelt på att jag blir påmind om att jag nästan är farbror och inte mår jättebra av att sova på liggunderlag på stengolv. Men men, det kunde varit värre.

För övrigt vill jag att ärtsoppesittningen återinförs! what not to like liksom? Ärtsoppa, pannkakor och punch är som glödlampor, lysande! (skulle vilja tacka Göteborg för det ”skämtet”)

Erik Brunnert Walfridsson
<- Tillbaka till startsidan