RSS
Torsdag 2 maj 2024

Publicerad 13 augusti 2010 19:50

Manchester United vann Community Shield

Manchester United vann Community Shield efter att man i söndags besegrade regerande Premier League- och FA- cup-mästarna Chelsea. Matchen slutade 3-1.

Matchbilden i första halvlek var mest spel på mittplan, men efter att rivjärnet Paul Scholes slagit en patenterad passning till en löpande Wayne Rooney som visade finess och lurade John Terry med en låg passning snett- inåt- bakåt där ecuadorianen Antonio Valencia kom framrusande och kallt placerade in bollen till höger om Chelseas målvakt, Hilario.

I halvtid kom nyförvärvet från den mexikanska klubben Chivas Guadalajara, Javier Hernandez, in från Uniteds avbytarbänk och började röra om i Chelseas backlinje. Javier Hernandez blev i och med sitt inhopp den förste mexikanen som har spelat för Manchester United och blev också den förste mexikanske målskytten för samma klubb då han på ett spektakulärt sätt först sköt sig i huvudet vars träff på pannan gjorde så att bollen gick in i mål.
Salomon Kalou reducerade i den 82:a minuten efter en stunds pressande mot United- målet. Efter målet trodde man att London-laget skulle kunna hålla uppe sin press och ta sig närmre och kvittera, men så blev det inte utan Dimitar Berbatov tog sig fram mot Chelsea-målet och avslutade med en snygg lobb över en framrusande Hilario i Chelsea- målet.

Segern för Manchester United betydde att United tog sin tredje Community Shield- titel på fyra år. Det är bara Chelsea som smög däremellan och vann förra året, mot just Manchester United. De tidigare tre mötena mellan dessa två lag har avgjorts på straffar, men så blev det ju inte denna gång.

I helgen startar Premier League. Chelsea inleder på lördag mot West Bromwich medan Manchester United tar sig an nykomlingen Newcastle nästa måndag.