RSS
Fredag 1 mar 2024

Publicerad 10 oktober 2010 21:38

Välkommen tillbaka till Falun!

Krönika: Välkommen tillbaka till Falun!

Innan den här terminen började så trodde jag att ett rum i ens bostad endast är kliniskt rent vid två tillfällen: när man flyttar in och när man flyttar ut. Nu vet jag emellertid att det också finns en tredje variant: när man har Kopparstaden som hyresvärd. Innan sommaren fick samtliga i studentkorridoren ett meddelande om att det gemensamma köket skulle städas under lovet och att ”allt som vi ville ha kvar skulle låsas in på våra rum, allt annat skulle kastas”. Detta gällde också innehåll i kyl och frys stod det.

Men när jag kom tillbaka till korridoren efter sommarlovet kom jag in i ett kök där samtliga kastruller, stekpannor, stekspadar, träslevar, bestick och porslin hade slängts! Det tidigare meddelandet gällde alltså inte bara matvaror utan också interiör. Gardinerna har avdunstat, en bild på Jesus har återvänt till himlen, filmaffischerna har blivit refuserade… till och med en treplanshylla har Kopparstaden ”rensat bort”.

Min lillebror, som var här på besök, och jag hade innan denna chockartade upptäckt funderat på om vi skulle äta ute den kvällen eller nästa dag men den diskussionen fick alltså sitt tydliga svar nu.

Ja, jag längtar verkligen inte alls hem till familjen på Värmdö där jag kan äta/ laga tre lagade mål mat om dagen!

Maja Brytting

Kelen
<- Tillbaka till startsidan