RSS
Fredag 17 maj 2024

Publicerad 14 december 2010 09:24

Amongst the waves

Bara början

För ungefär två år sen så fanns ingen tanke om att plugga i Falun i mitt huvud. Jag hade ingen vision om att bo eller plugga här.
Efter gymnasiet ville jag ”ta över världen” som jag alltid sa – åtminstone då jag var liten och inte hade någon som helst uppfattning om den riktiga och verkliga delen av livet. Att ta över världen enligt mig var att flytta till Amerika, börja jobba i ett fett stort höghus i centrala L.A eller New York.

Det jag aldrig tänkte på var hur jag skulle ta mig dit. Vad som skulle göras för att kunna göra detta. Att plugga tyckte jag inte behövdes då jag redan uppfattade mig bäst. Bäst på allt.
Men med tiden så förstod jag att saker och ting inte var så enkla eller att jag var bäst. Att man måste plugga för att komma någonstans, jobba sig uppåt eller komma på en jävligt bra idé.
Jag började komma på fåniga idéer under gymnasietiden, startade hobbyverksamhet och trodde det skulle hålla. Icket. Idéen var kass och förnekelsen ännu bättre.

Funderade mycket och länge hur jag skulle göra efter gymnasiet. Funderade under hela gymnasiet. Det tror jag alla gör och gjorde. Frågan är om alla gör det lika ohälsosamt?
Jag kollade upp skolor i bland annat Amerika. Grafisk design, journalistik, foto osv.
Hittade en utbildning jag verkligen ville gå i Washington. Dyr. Väldigt dyr sådan. Blev snabbt utesluten.
Sökte jobb utomlands. Blev erbjuden ett. Skulle jag åka?
Sökte högskoleutbildningar i Sverige. Fyra stycken, däribland en reklamutbildning i Falun som jag tyckte verkade intressant. Kom in på den, sket i utomlandsjobbet och flyttade ner.

Allt gick mycket fort och av någon konstig anledning så hade mitt hår blivit vitt, kontot fyllts med studiebidrag och kurslitteraturen blivit köpt.

Nu var det bara att börja plugga igen. Tur att man var (är) intresserad.

Jag trivs riktigt bra med utbildningen trots att jag lovade mig själv att ta det lugnt i ett år efter gymnasiet och att jag absolut inte skulle plugga vidare direkt efter gymnasiet. Man lovar sig själv mycket och man lovar sig ibland dumma saker.

Jag trivs.

Det är bra.

Det är riktigt bra nu.

Isak Arvidsson
  • Lilbum_88

    vilket år går du (: ?

  • Isakarv

    Jag pluggar andra året!

<- Tillbaka till startsidan