RSS
Torsdag 2 maj 2024

Publicerad 13 december 2010 00:47

Nya tider

Välkomna!

Jag skulle kunna ägna detta första inlägg till att göra en jättelång beskrivning av mig själv som person, men det vore att utnyttja utrymmet fel. För er som inte känner mig kommer personligheten snarare växa fram.

En kortare presentation med fokus på idrottssidan ska ni dock få som introduktion:

Richard Björkman heter jag och föddes en tidig morgon på det glada 80-talet, närmare bestämt den 28:e augusti 1986. Uppvuxen i Romelanda där de barn som inte sysslade med sport, främst spelandes fotboll i den lokala föreningen Romelanda UF, kunde betraktas som närmast konstiga. Eftersom mitt sportintresse inte föddes på allvar förrän år 2000 kan ni lista ut rätt snabbt att jag tillhörde det fåtalet  ”rebeller” som inte ingick i varken Romelanda UF eller den andra större föreningen Lysegårdens Golfklubb. Föga överraskande var heller inte idrott det ämne som låg högst på mina listor i skolan.
Åren gick dock framåt och 2000-talets första sommar träffade jag en ny vän vid namn Erik. Erik introducerade mig för spelet Championship Manager (nuvarande Football Manager) och efter en halv semesters skepsis så blev jag till slut mer och mer såld på själva spelet och följaktligen exploderade också ett starkt fotbollsintresse fram. Som om det inte vore nog hade jag när gymnasiet nåtts också tagit grönt kort i Lysegårdens Golfklubb samt haft en småusel handbollskarriär i Kungälvs HK under ett par år. Till och med skolidrotten var kul (så länge man slapp springa flera tusen meter iallafall).

Så står man då här idag, lite drygt tio år efter sportintressets födsel, och pluggar Mediekommunikationsvetenskap med idrottsinriktning och har dessutom fått förtroendet att skriva i studenttidningens sportblogg. Tiderna förändras sannerligen.

Mitt huvudintresse går föga överraskande i fotbollens tecken, men även andra sporter kommer att beröras såklart under den tid jag finns här och ger min syn på saker och ting.

Väl mött i kommande inlägg och trevlig Lucia!

//Richard Björkman

En iskall natt på väg mot Faluns hoppbackar

Björkman
<- Tillbaka till startsidan