RSS
Fredag 3 maj 2024

Publicerad 19 december 2010 01:05

Många sportsträngar på lyran

Svenskt såväl som internationellt

Sportveckan som gått har varit väldigt positiv med svenska ögon sett. Bland annat tog Björn Ferry hem sprinten och Therese Alshammar tog sitt tionde kortbane-guld, vilket innebar tangering av nuvarande medaljrekordet på kortbana i världen, 10 stycken.

Sist men inte minst vill jag lyfta fram dagens seger för Sverige över Rumänien i damhandbollens semifinal. Vid slutsignalen stod siffrorna 23-25 i Sveriges favör och den historiska första finalplatsen var ett faktum. Imponerande är bara förnamnet och hur det än går i finalen mot motståndarna Norge har tjejerna gjort en strålande insats mästerskapet igenom.

I övrigt har Champions League-lottningen till åttondelsfinalerna i mars nästa år ägt rum:

Milan-Tottenham – Målas av Aftonbladet upp som ett supermöte mellan Zlatan och Gareth Bale. Själv ser jag det mer som ett möte mellan två av Europas just nu starkaste lag, inte mellan två spelare i sig även om båda varit tongivande för sina lag. Milans beroende av Zlatan är dock starkare än Tottenhams beroende av Bale. Lägger Spurs fokus på att plocka bort Zlatan är mycket vunnet för deras del. Tips: Tottenham vidare.

FC Köpenhamn-Chelsea – David mot Goliat, uppstickaren mot veteranen. Ytterst svårtippad historia med tanke på FCK:s inspirerande uppvisningar i Europaspelet och att Chelseas form darrat betänkligt på senare tid. Dock har Chelsea tid på sig att slipa formen tills det är dags. Tips: Chelsea gnetar sig vidare efter förlängning.

Inter-Bayern München – Fjolårets finalkombatanter möts denna gång på ett tidigt plan. Ingen av dem har imponerat storslaget under året och bataljen blir troligen hyfsat jämn. Bayern lär dock frusta av revanschlusta på ett sätt som Inter kan få svårt att stå emot denna säsong.
Tips: Bayern vidare.

Arsenal-Barcelona – En uppvisning i offensiv fotboll vankas mellan två lag som båda går starkt i ligaspelet. Arsenal kan mycket väl skrälla, men känslan är att Barcelona brinner än mer detta år efter det snöpliga uttåget på målsnöret förra året. Tips: Barcelona vidare.

Lyon-Real Madrid – Real påstås av vissa skakas av interna stridigheter, vilket om det är sant självklart kan påverka spelet i övrigt. Dock ska man lära sig att ta den typen av rykten med en nypa salt och ett Lyon som är hyfsat ojämnt kommer förmodligen inte klara av Real.
Tips: Real Madrid vidare.

Marseille-Manchester United – Kalla mig tråkig, men jag kan inte se att Marseille mäktar med att slå ut United. Om The Red Devils nuvarande goda formen fortsätter in i mars är Marseille chanslösa. Tips: Manchester United vidare.

Valencia-Schalke 04 – Två ganska jämnstarka lag, men det känns som att det kommer att bli Schalkes år nästa år gällande denna kamp i första hand. Förvisso har Schalkes ligaspel lämnat övrigt att önska, men i Europa har laget gått utmärkt. De vann sin grupp före Lyon och kommer gå in i matchen stärkta med stor optimism. Tips: Schalke 04 vidare.

Shakhtar Donetsk-Roma – Förvisso vann Shakhtar Euro-cupen (eller UEFA-cupen som det hette förr) för två år sedan mot ett dåtida starkt Werder Bremen, men tiden sedan dess har gått och deras stora framgångar hittills i årets CL (de vann sin grupp framför Arsenal) går troligen mot sitt slut. Tips: Roma vidare.

Sammanfattningsvis har jag alltså inga jätteskrällar, mer än om man vill se tron på Tottenhams och Schalkes chanser som uppseendeväckande.

Om det blir något mer inlägg innan jul återstår att se, god jul så länge!

//Björkman

Björkman
<- Tillbaka till startsidan