RSS
Söndag 23 jun 2024

Är ni nya lärar-studenter dåliga?

LÄRARUTBILDNINGEN. Kåren reagerar på nya reformen. Läs mer här i Jockes blogg.

Högskolan Dalarna. Foto: Erica Eliasson.

Är ni nya lärar-studenter dåliga?
Det tror inte jag.

Men uppenbarligen tror Jan Björklund att dagens problem i skolan beror på de 10 % av lärare ute och verksamma idag som är utbildade i lärarutbildningen sedan den senaste reformen. Därför föreslår regeringen med Björklund i spetsen att återgå till 50-talets skola. Notera att redan namnet, ”Bäst i klassen” väcker vissa tankar…
4d14c350

Läs propositionen genom att klicka här.

Dalarnas studentkår reagerar här och här.

Annars kretsar det fortsatt som tidigare under våren mycket kring arbetet för studentkårens framtid. En första rapport är nu ute för att beskådas av dig, din kurskamrat, dina föräldrar och din katt. Ja, alla som kan tänkas ha en åsikt eller ett intresse är välkomna att läsa och skicka in kommentarer till oss. Du hittar rapporten här i vårt nya eminenta dokumentarkiv!

Mycket intressant är på gång på dalastudent.se i övrigt, förutom dokumentarkiv för att öka tillgänglighet och insyn. Se till att återkomma till sidan med jämna mellanrum och beskåda Sveriges erkänt bästa kårhemsidas fortsatta utveckling!

Tills vi springer på varandra, i korridor eller Connect, ha det toppen!

18 februari 2010 12:00
<- Tillbaka till startsidan