RSS
Måndag 11 dec 2023

Publicerad 15 mars 2011 11:47

Energirik sångare i Falubandet My Avenue

Foto: Daniel Olsson

Intervju med sångaren i My Avenue

Efter att ha varit förband till det MTV- prisbelönta bandet Neverstore och deltagit i IDOL 2005 tillsammans med Måns Zelmerlöw och Ola Svensson, har My Avenues sångare, Albin Glad, varit med om många minnesvärda musikupplevelser.

- Ända sen jag var liten har jag varit lite spexig och full av energi. Jag började i gosskör som liten och spelade trummor och sjöng redan i fjärde klass. Efter det har det liksom bara rullat på och blivit en del av mitt liv, säger Albin.

Det har rullat på så bra så att Albin numera är sångare i ett band som heter My Avenue.

- My Avenue startades offentligt som band i mars förra året ( 2010 ). Skivan som vi har släppt (Just Another Lie) är ju inspelad ett år innan bandet blev My Avenue. Just då när skivan spelades in var det bara jag. Men jag fick med mig ett skönt gäng och vi bestämde oss för att köra igång och komma ut och spela och dela med oss av musiken. Så för att försöka vara tydlig så startade jag skriva inom det här slagets genre, närmare 2008 men My Avenue kom till 2010 mars månad.

I bandet är det Albin som ser till hur deras musik ska låta.

- Jag är ensam när jag skriver musiken och det är bara jag i stort som skriver musiken. Bara jag som styr och håller i trådarna i bandet.

Då är frågan vilken musikstil My Avenue vill stå för.

- Den här frågan är alltid lika kul att svara på. Rock/pop/punk/akustiskt, Vi har ösiga snabba låtar som kompletteras av det lugnaste, akustiska du kan hitta, säger Albin och fortsätter:

- Vår musik representerar energi, fart och glädje! Det är precis så som jag är som person, så inget skulle kunna passa bättre.

När det MTV-prisbelönta bandet Neverstore spelade på Arenan i Falun i mars förra året, var My Avenue förband. Albin är väldigt nöjd och glad över det.

- Det var självklart stort att få lira som support till Neverstore. Rejält trevliga killar att ha att göra med. Det var faktiskt jag som såg, av en slump, att Neverstore skulle spela i Falun precis i samband med att vi startade My Avenue. Så jag ringde och kollade med Arenan om de hade bokat alla förband. Då hade de redan fullbokat. Men så fick dem vår skiva och lyssna på. Dagen efter så ringde de upp och ville att vi skulle spela, vilket var riktigt kul! Neverstore är ett av banden som gett mig stor inspiration till att spela just den här musiken och influenser finns även från Neverstore som märks i vår musik. Det är ett sjukt bra band och vad kunde bli bättre än att få starta som support till sitt favoritband inom den genren?

Efter Arenan blev det ett gig i Englands huvudstad, London.

- Stället vi spelade på var en häftig Club. Embassy Club heter stället. Det var mest inbjudna musikbranschfolk som kom till stället, men även lite vanligt folk var på plats och lite vänner. Men ös blev det!

- Det var den största och mest spännande, roliga och galna upplevelse jag haft inom musiken! Att bli utvald av en jury beståendes av musikbranschfolk från England, att de vill ha en till sitt land för de tror att detta kan bli något bra, det är så häftigt så det går inte att berätta på något bra sätt. Den musik jag producerat fram, att de tror på den. Det är en häftig känsla, säger en exalterad Albin och fortsätter:

- Mycket tack vare Sanna Melins hårda jobb, som då var My Avenues manager, och Studiefrämjandet Södra Dalarna, så fick vi chansen att flyga över och fylla London med energi!

Efter London- resan var My Avenue nära att få skivkontrakt med musikbolagen Kids Records och Warner Music Group. Men det var bara nära.

- Tyvärr blev det lite komplikationer gällande ledarskapet från managersidan, så då fick vi ju göra om lite gällande den biten. Jag fortsatte skriva musik när vi kom hem och vi började planera direkt för skivsläpp på hemmaplan I Falun, säger Albin.

De som följde Idol 2005 kanske kommer ihåg Albin. Albin var nämligen med i Sveriges största musiktävling och nådde väldigt långt, i kamp med Måns Zelmerlöw och Ola Svensson.

- Jag kom bland de trettiofem bästa. Jag var nöjd! När jag hade kommit bland de hundra bästa, så hade jag redan överträffat mina förväntningar, säger Albin och fortsätter:

- Idol var min näst största musikupplevelse inom musiken. Bland det roligaste jag gjort. Jag träffade många härliga människor och samlade på mig en hel del erfarenhet som jag kommer ha med mig och ha nytta av resten av min tid som musiker, avslutar Albin.

Fredrik Nilsson
  • Dalarna23

    Härligt reportage! Kul att få veta lite mer om våra lokala produkter. :D

<- Tillbaka till startsidan