RSS
Torsdag 28 mar 2024

Publicerad 17 mars 2011 01:22

Tillbakablickar x2

independent.co.uk

Sportbloggen: Vasalopp och Champions League

Herr Björkman sitter med fortsatt tentapress. Denna gång i kursen Idrott och Medier, en kurs som behandlat saker som krishantering i fråga om att bemöta media bl.a. och imorgon (eller idag om man så vill, torsdag) skall workshop has i ämnet. Rykten säger att vi ska leka presskonferens där en del av krishanteringen ska vara inblandat. We’ll see how it all goes down. Först ska jag skriva detta inlägg och sedan göra en fråga på tentan.

I Mora började andra helgen som arbetande i presscentret föga aktivt. Den elev som utsetts till någon form av ledare för oss andra hade satt mig och ingen mer som någon sorts standby hela första dagen, fredagen. ”Jaha?” tänkte jag och satt i princip i ett rum för mig själv, stirrade in i en vägg och funderade ungefär på meningen med livet.
Efter ett tag tröttnade jag av uppenbara själ på detta och började hjälpa till med saker ändå och struntade i min standby-roll.

Lördagen började lite drygt med väckning halv sju och slöande i fikarummet till klockan 14 för att sedan åter tvingas samla namnunderskrifter, men slutade ganska behagligt med kebab och någon öl framför TV:n på kvällen. Lite arbetande i presscentret hanns också med. Blåbärsloppet gick denna dag, men hetsen var inte direkt överväldigande bland journalisterna.

Så kom då söndagen, dagen med stort V som i Vasaloppet. Samma tidiga uppstigningstid men arbetet började redan 10 och denna dag enbart i presscentret i olika roller. Absolut givande och rekommenderat att prova på någon gång i livet om man är aspirerande informatörer som jag och mina compadres är.
Vasaloppet vanns som ni alla vid det här laget vet av fjolårssegraren Jörgen Brinck (03:51:51) trots en bruten stav under en hyfsad sträcka i loppet. För mig som mindre insatt i skidvärlden slängde jag en gissning på Jerry Ahrlin (3:a efter 03:51:56) efter att ha läst på ett lite, litet uns. Ett tips som såg rätt bra ut ett tag, men inte höll i längden.
Bland damerna var Jenny Hansson först över mållinjen på tiden 04:25:30.

För övrigt..

..var det imponerande att Sportbladets Robert Laul tog sig i mål

..var vädret var strålande

..insåg en Björkman som aldrig sett en Vasaloppsstart tidigare att det är rätt maffigt att se det hela på TV-skärmen. Förde tankarna till en gammal stridshär som stod redo att anfalla och sedan gjorde det.

Nu över till Champions League där åttondelsfinalerna nu är spelade! Dags att jämföra mina tips tidigare i denna blogg med hur det faktiskt gick:

Milan-Tottenham
Björkmans Tips:
Tottenham
Facit: Tottenham vidare efter 0-1 borta och 0-0 hemma.

FC Köpenhamn-Chelsea
Björkmans Tips:
Chelsea
Facit: Chelsea vidare efter 0-2 borta och 0-0 hemma

Inter-Bayern München
Björkmans Tips: Bayern
Facit: Inter vidare efter 0-1 hemma och 3-2 borta

Arsenal-Barcelona
Björkmans Tips:
Barcelona
Facit: Barcelona vidare efter 2-1 borta och 3-1 hemma

Lyon-Real Madrid
Björkmans Tips:
Real Madrid
Facit: Real Madrid vidare efter 1-1 borta och 3-0 hemma

Marseille-Manchester United
Björkmans Tips:
Manchester United
Facit: Manchester United vidare efter 0-0 borta och 2-1 hemma

Valencia-Schalke 04
Björkmans Tips:
Schalke 04
Facit: Schalke 04 vidare efter 1-1 borta och 3-1 hemma

Shakhtar Donetsk-Roma
Björkmans Tips:
Roma
Facit: Shakhtar Donetsk vidare efter 2-3 borta och 3-0 hemma

Sammanfattningsvis får man väl säga att det är godkänd tippning ändå, 6/8.

Mest överraskande: Romas totala sönderfall
Störst besvikelse: Milans svaga anfall och Zlatans blekhet

Tippning av kvartarna får ske vid senare tillfälle. Till dess får ni ha det bra och med nedanstående video förundras över hur Bayern, trots ett mål med sig från bortamötet och alla ytterligare chanser i returmötet, ändå inte lyckades gå vidare:


Bayern Munchen v Inter Milan by wcphenix

Björkman
<- Tillbaka till startsidan