RSS
Torsdag 18 jul 2024

Publicerad 28 mars 2011 14:13

Bibeln

likecreative.info/TF19

Sportbloggen: Uppladdning inför Allsvenskan

Ja, ”Fotbollsbibeln” alltså som Sportbladet kallar den, äntligen är den ute!

Äntligen? Tycker inte Björkman att Aftonbladet i regel är en tidning som skriver väldigt mycket dynga? Jovisst, absolut, men alternativen till bilaga inför Allsvenskan är inte överväldigande många.
GT/Expressen har också en bilaga, men den är inte lika heltäckande insåg jag efter en snabb bläddring (jo, det är faktiskt helt okej att bläddra utan att köpa om det är i jämförande syfte). Speciellt att GT/Expressens bilaga inte är speciellt detaljerad när det gäller att behandla Superettan.

Mitt mål är inte att sitta här och tala varmt om Aftonbladet för, som sagt, jag tycker i regel att det är en tidning som, trots att den ska vara ”ledande” i vårt avlånga land, innehåller skräpjournalistik så att det stinker om det. En gång i tiden gillade jag Aftonbladet, men nuförtiden tar jag varenda artikel de skriver med en nypa salt. Det är inte direkt ett tecken på tilltro till en tidning..

I vilket fall köpte jag deras bilaga. En gång, inför VM 2006, har jag köpt båda tidningarnas bilagor, men det är ganska overkill. Välj en, det mesta brukar trots allt täckas. För min del är det främst de (hyfsat, saker kan ju hända efter pressläggning) färdiga trupperna jag vill kunna sitta och bläddra bland när jag framåt vår- och sommarkanten går ut på balkongen, knäcker en kall öl och bara njuter av sol och bibelstudier.

Och ni som undrar varför jag inte kommit med någon som helst rapportering gällande en viss världscup i skidor som ägde rum här i Falun: Det hade jag gärna gjort om jag antingen varit på plats eller följt det hela från annat håll. Dessvärre var jag bortrest hem till Götet över helgen och upptagen med att umgås med familj och dylikt. Man kan inte hinna med allt här i världen. Hoppas inte detta får er att vässa pilspetsarna och ta sikte på min hjässa.

Väl mött under resten av våren som äntligen gjort sitt intåg!

Björkman
  • Gäst

    Aftonbladet är dynga, ja!

<- Tillbaka till startsidan