RSS
Måndag 11 dec 2023

Publicerad 1 april 2011 15:28

Sverige imponerar inte

ystadsallehanda.se

Sportbloggen: Vackert Moldaviskt mål bäddar för oro

Sveriges EM-kvalmatch mot Moldavien tidigare i veckan var en tillställning som jag förväntade att Sverige skulle tuta och köra i och ta hem komfortabelt med en sisådär 3-0. Dessvärre delade inte Hamréns manskap denna inställning till fullo.

Visst, glimtvis glänste anfallsspelet, inte minst under matchens inledande minuter, men stora delar av matchen bestod av överraskande trögt spel och darrigt försvar. Försvarsbiten går att skylla på att försvaret inte var särskilt samspelt, men att det i övrigt gick såpass trögt var ytterst irriterande.

Vi vann matchen, tre bärgade poäng, men det var inte genom skönspel utan snarare genom några få inslag av jävlar anamma och tur där båda målen (Lustig 1-0, Seb Larsson 2-0) gick via moldaviska försvarare. Detta taffliga uppförande går an mot motstånd som Moldavien men mot större motstånd krävs mycket mer än så..

..att Moldavien dessutom gjorde matchens snyggaste mål genom sin 2-1-reducering säger bara det en del..

Trots detta har jag fortsatt större hopp under Hamréns ledning än jag haft under Lagerbäcks ledning som ensam förbundskapten (när Tommy var med fanns inget större att klaga på).
Vi måste dock bättra på vår målskillnad väsentligt och framför allt inte underskatta finnarna..

Mot EM!

Och ja..  Zlatans straff behöver jag knappt nämna hur usel den var. Mitt på i princip. Snälla nå’n.. Jag som är högerfotad hade slagit den bättre med VÄNSTERN. Och då är jag ändå inte direkt en fotbollsvirtuos..

Björkman
  • Freeddan90_

    Byt plats på Zlatan och Elmander, för Zlatan är ingen springare, det är Elmander. Om man byter plats på dessa två så får Zlatan vara mer av en playmaker och komma rättvänd mot målet och inte vara en targetspelare (vilket jag inte förstår varför han används som det i Milan eller svenska landslaget, när han har den tekniken han har). Sen, varför kör man inte med Jonas och Martin Olsson som ordinarie? De spelar ju i förstaelvan i sina klubblag och möter världsspelare i Premier League varje helg, där de då är ordinarie och gör det väldigt bra.

  • Björkman

    Att Zlatan används som target beror väl främst på hans storlek och styrka, varken i svenska landslaget eller Milan finns ju någon som matchar honom på de punkterna. Zlatan som playmaker är dock på intet sätt någon dålig tanke, problemet är väl att vi i nuläget inte har den snabbe spjutspetsen längst fram som kan göra något av det som Zlatan skulle kunna kreera.
    När det gäller J. Olsson så hade jag också velat se honom testas, men Hamrén valde ju honom i denna match med motiveringen att han mött internationellt motstånd i Champions League. Martin tror jag inte det dröjer så länge innan vi ser från start om utvecklingen fortsätter som den gör.

<- Tillbaka till startsidan