RSS
Söndag 23 jun 2024

Turbulenta tider för studentkåren, vad är det som händer egentligen?

Öppet bråk mellan Högskoleverket och Utbildningsdepartementet, mystiskt hårdnackat husdjur och omorganisering.

Regeringen vill till varje pris genomföra en förändring av det kvalitetsutvärderingssystem för högskolor och universitet som idag finns. Det är i sig en bra sak. I processen har olika aktörer varit inblandade, representanter för studenterna (SFS), representanter för lärare, representanter för avnämarna (de som sedan ska anställa studenterna exempelvis) för att nämna några grupper. Förslaget som mynnade ut ur dessa diskussioner var inte felfritt men inte heller utan poänger.

Dock har nu Utbildningsdepartementet gjort kardinalfelet att istället för detta genomarbetade, förankrade förslag lägga fram ett eget, hemma-snickrat förslag. Ett förslag som enligt Universitetskanslern Anders Flodström är en produkt av att ”Departementet har lekt högskoleverk och tagit fram ett amatörmässigt förslag som går emot det förslag till kvalitetsreform som är förankrat hos sektorn, universitetsledningar och studenter” (Läs hela uttalandet här).

Förslaget presenterades för universitetsledningarna i form av en kortare powerpoint följt av tid för frågor (totalt 2 timmar) 20 dagar innan propositionen ska läggas fram…

Oacceptabelt säger SFS om hela historien enligt följande nyhet och Dalarnas studentkår kan inte annat än hålla med. Vi kommer att strida på barrikaderna tillsammans med resten av Student-Sverige för att högskolorna och universiteten ska granskas enligt ett system som de facto ger en bra bild av hur utbildningens kvalité är. Stay tuned for more action!

Som om inte all denna turbulens var nog så verkar Dalarnas studentkår dessutom ha fått stora problem med mystiska husdjur. Notera nedanstående bild och svara på följande frågor;

  • Vem är det?
  • Vad gör han/hon/det på studentkårens kontor i Borlänge?
  • Vad döljer detta husdjur för hemligheter?
  • Hur tusan öppnar man den nedrans grisen?
The Core-pig

The Core-pig

Vi är självklart oroliga, både för vår egen säkerhet och för grisens, och tar tacksamt emot alla tips i form av anonymiserade papperslappar i kårens brevlåda.

Den Nya Studentkåren är annars en bra bit på vägen att bli verklighet. Ett tungt nyförvärv har införskaffats redan i form av en ståtlig Ludvika-bördig bandyspelare som hos oss kommer agera informationsansvarig. Med lite otur kommer han läsa vad jag skriver här och er egen favorit-ordförande kommer att bli tagen i örat för än det ena, än det andra. Tur att någon håller koll på mig! Ni når honom givetvis precis som tidigare informationsansvarig här

Välkommen tillbaka, jag lovar minst ett inlägg till i mars!

Joacim (Blogg)

10 mars 2010 00:20
  • r

    Mycket viktiga frågeställningar! Något vi funderat på i åratal

<- Tillbaka till startsidan