RSS
Söndag 23 jun 2024

Publicerad 11 april 2011 20:49

Seremedys spelning på Sonic Rock Circus

Seremedy på Sonic Rock Circus

Lördagen den 9 april spelade Seremedy som första band på Sonic Rock Circus på Klubben i Fryshuset i Stockholm. Dörrarna öppnade först 18:30 men redan långt innan hade början på en ständigt växande kö bildats. De flesta i kön hade kommit till största del eller enbart för Seremedys skull.

Seremedy är ett ungt svenskt visual-kei/rock/metal band som startade sin karriär 2010 men som redan hunnit med många spelningar både inom och utanför Sverige. På Sonic Rock Circus sålde de för första gången sin rykande färska maxi-singel ”Seasons will change” tillsammans med annan merchandise som t-shirtar, pins & posters.

Detta var också deras sista spelning innan de bär iväg på Japanturné i slutet av april 2011 och stämningen hos publiken var påtaglig när de med iver väntade på att de skulle göra entré på scenen. Så kommer de, en efter en in på scenen och möts av publikens vrål – Yohio och Seike överöser sina fans med rosor från scenkanten innan de drar igång kvällens första spelning med dunder och brak.

Deras låtar är egenkomponerade och varierande – allt från metal vrål till popinfluenser med levande och engagerande scennärvaro. Jag förvånas över hur väl de har fångat andan från den japanska musikkulturen – de spretiga frisyrerna, de kreativa och detaljrika scenkläderna och androgyna drag. Influenser artister emellan är omöjlig att komma undan trots allt men jag märker ändå att de har format en egen stil i sitt sätt att vara som band, en stil som kommer bli än mer definierad i framtiden. För de flesta svenskar som tidigare inte varit insatta i denna genre kommer Seremedy som en chock och av de insatta så råder en del blandade åsikter. Oavsett hur man ser på det så är Seremedy unikt för Sverige och jag hoppas att fler band följer deras exempel.

Seremedy framför vackert och kraftfullt låt efter låt till publikens jubel i full karaktär med sitt bands mystiska image. De framför även för första gången sin nya låt ”Shivering” innan deras tid på scenen är över. Seremedy hinner knappt försvinna in bakom scenen innan fansen börjar skrika efter mer, men då schemat är pressat så blir det tyvärr inget encore. Däremot följer en signerings session med alla bandmedlemmar och fansen väntar snällt på sin tur i kön med sin merchandise för att få den signad.

Det verkar utan tvivel som om Seremedy är här för att stanna, deras framtid ser ljus ut och jag hoppas få möjligheten att se dem igen snart.

Bandets medlemmar är:

Seike – sångare
Yohio – gitarrist
Ray – gitarrist
Jenziih – basist
Linder – trummor

Deras första maxisingel Seasons will change kan köpas på cdon.com & ginza.se

Seremedy Facebook: http://www.facebook.com/seremedy
Seremedy Myspace: http://www.myspace.com/seremedy

Kelen
  • !!!

    RAY – Gitarr
    JENZiiH – Bas

<- Tillbaka till startsidan