RSS
Söndag 10 dec 2023

Publicerad 20 april 2011 12:28

Intervju med Seike från Seremedy

Medlemmarna i Seremedy

”Vi har fått positiva kommentarer ifrån hela världen”

Några dagar efter Seremedy’s spelning på Sonic Rock Circus i Stockholm fick jag möjligheten att intervjua Seike som är sångare i bandet om hans känslor och tankar kring bandet och dess fans.

- Spelningen på Sonic Rock var er sista innan det bär av till Japan. Där sålde ni även era rykande färska maxisingel ”Seasons will change”. Hur skulle du beskriva kvällen och hur kändes det?

Det var helt klart den bästa spelningen vi haft, mest för att publiken var så taggad! Jag hade sjukt roligt, vilket känns viktigast just nu.
Vi har en lång väg kvar att gå, mycket att lära, och kommer genom detta att leverera bättre och bättre med tiden, men när jag tänker på att det är ganska exakt ett år sedan Seremedys första spelning någonsin så är det ofattbart hur mycket vi har utvecklats.
Jag är så stolt över mitt band, och jag kan inte tacka dem som stöttar oss nog.

- Nu när ni snart drar iväg till Japan i slutet av april och spelar, har ni hunnit få respons från de japanska fansen?

Absolut! Vi har redan en skara med japanska fans som följer oss aktivt. Har fått allt ifrån bilder till fanbrev skickat till oss på mail och post. Vi hoppas såklart på att utöka den skaran i och med den här turnén.
Responsen hittills har varit över förväntan, inte minst från folket som jobbar i branschen.
De vill mer än gärna stötta oss på olika sätt, vilket såklart kommer att ge resultat.
Vi får se hur det urartar helt enkelt.

- Jag förstår att ni har en växande skara av svenska fans. Vad tycker de om din/Seremedy’s stil?

En del tycker att det är stilen som tilltalar mest, en del tycker musiken och en del är lika fascinerade av båda. Det som förvånat MIG mest är att vi har fått uppskattning från folk i alla åldrar och stilar.
Det är många äldre som tycker att det är sjukt kul att vi håller på med det vi gör. Sådana som lyssnade på KISS till exempel då de var nystartade. De tycker att det är lite ”samma grej”, vilket är förståligt stilmässigt.
Vad folk tycker generellt har jag inte brytt mig om att lägga ner så mycket tid på om jag ska vara ärlig. Jag får en del uppskattande kommentarer om det och det är alltid roligt, resten struntar jag i. This is me, nothing more or less.

- Seremedy har börjat spela in en musikvideo till låten ”Bulletproof roulette” – kan du avslöja när den kommer att bli klar?

Jag kan avslöja att den var menad att vara klar och uppe tidigare, men av olika skäl så har vi skjutit upp på det. Den som väntar på någonting gott.

- Vad hoppas du på för din och Seremedy’s framtid?

Jag hoppas på att Seremedy ska komma så långt som vi är kapabla till som band. Vi har fått positiva kommentarer ifrån hela världen, och målet är väl att få möjligheten att haft minst en spelning på alla de platser där det finns fans som vill se oss.
Jag har alltid i åtanke att vi bara spelat i ett år och redan kommit dit vi är idag.
Allting är möjligt, bara man ger sig fan på det. Med jobb, jobb och lite mer jobb så tror jag att det målet är inom räckhåll inom en snar framtid.

- Tack så mycket. Jag önskar dig och Seremedy stort lycka till i framtiden.

 

JESSICA ÖJERMALM

Kelen
<- Tillbaka till startsidan