RSS
Måndag 11 dec 2023

Publicerad 8 maj 2011 20:07

Faluns idrottsliv sprudlar och ler

Maria Pettersson

Sportbloggen: Med lokalidrotten i fokus

En sprudlande vår-/försommardag i maj väcktes denna bloggs skribent av ett telefonsamtal. Klockan var runt halv elva och mannen som ringde påminde skribenten om den innebandyturnering som skulle äga rum mellan klockan 11.00 och 16.00 samma dag.

Efter en stunds tvekan, då skribenten var förklarligt seg och trött sedan alkoholmässiga aktiviteter sent kvällen innan på Kåren, så gav han med sig och stapplade upp ur sängen..

Så började dagen för mig igår, en ledig lördag som kunde blivit som så många andra när man varit ute och förlustat sig kvällen före. Dock var det någon form av lojalitet inombords som hörde orden ”Jag kommer upp och tittar imorrn!” (uttalat på Kåren till några av de vänner som skulle delta) ringa svagt i fjärran. Detta plus att det kanske faktiskt kunde vara skönt att göra något annat för en gångs skull än att ta ytterligare en dag i tentaveckans tecken med instängdhet och latmaskerier.

Snabbt var man färdig och tog sig, med tre andra kursare, upp till Lugnets B-hall där internturneringen (för studenter, kåransvariga etc.) ägde rum.
Matcher avlöp i snabb följd och för en betraktare av det hela så måste sägas att det från många deltagares sida inte var tu tal om att spela av det hela som en plojturnering utan istället verkligen satsa i dueller och låta svordomar hagla när det inte gick vägen. Många glada leenden syntes dock också så det blev ändå en hyfsad balans.

Innebandy på Lugnet Maria Pettersson

Efter matintag begav vi oss i gänget vidare till Kopparvallen för att spana in Falu FK som tog emot Sollentuna United. Värt att notera här som en liten oväntad bonus som varken undertecknad eller övriga hade koll på var att Anders Limpar, vars namn till vår gläjde kunde tydas i matchprogrammet, numera är assisterande tränare i United.

Från en liten undangömd läktare på älvsidan om planen kunde vi i det gassande solskenet se ett Falu FK som inledde trevande och direkt åkte på ett mål i baken efter diverse tabbar och dålig kommunikation i försvaret. Även om FK spelade upp sig så var det i slutänden inget snack om att bortasegern var rättvis när det hela var över och resultatet 0-2 var ett faktum.
Falu FK har nu lite att fundera på till nästa match efter bara tre inspelade poäng på fyra omgångar.

 

Som sammanfattning av dagen kan jag bara säga att man fått uppleva lokal idrott när den är som bäst, med skönt folk och härligt väder, även om det självklart hade känts ännu finare med en seger mot Sollentuna..

Björkman
<- Tillbaka till startsidan