RSS
Onsdag 22 maj 2024

Publicerad 11 maj 2011 11:22

Inför Rockstad Falun

Inför Rockstad Falun – Möt mannen bakom spakarna

Den 3-4 juni smäller det, det är åter dags för Rockstad Falun. I år är starfältet än starkare med världslegender som Helloween på besök. Lägg där till Dream Evil, Pain och framförallt Sveriges idag hetaste hårdrocksband, falubandet Sabaton, så kan ni själva räkna ut att första helgen i juni kommer hjärtat slå i takt med dubbelkaggarna uppe på Lugnet! Nedan följer en intervju där du får veta allt du behöver!

Hej Krister Lindholm, arrangör och delägare till Rockstad Falun! Med mindre än en månad kvar nu börjar det verkligen dra ihop sig till årets festival. Varför ska man besöka Rockstad Falun i år?
- I år finns det tusentals anledningar att besöka Rockstad: Falun. Förutom att vi i år har det fetaste artistfältet hittills så har vi en tredje scen och en helt egen festivalcamping. Sen är det ju självklart att besöka arrangemang av denna sort bara med tanke på att stötta/delta för att det skall bli fler roliga saker som händer i stan.

Vad kommer att bli årets höjdpunkter tror du?
- Svår fråga, mycket svår.. Flera av våra bokade band ska jag såklart inte missa, men jag vill nog ändå slå ett extra slag för våra Dala-artister av världsklass som kommer göra mycket unika spelningar i år. Sabaton hittar ju alltid på bus i Falun, och i år kommer dem med en drös gästartister + en helt ny ljus-show samt specialeffekter vi inte sett innan.
Pain kommer med den absolut sjukaste & häftigaste showen dom någonsin gjort, jag hörde lite detaljer förra veckan och det blir nått i hästväg kan jag lova. Såklart ser jag även fram emot att träffa alla underbara människor som kommer, vi har ju en mycket trogen skara utländska vänner och fans som vi inte träffar så ofta, det är speciellt att ha dem som gäster på hemmaplan.

Som inbitet metal-fan så ser jag som många andra givetvis fram emot att se
legendariska Helloween och Falusönerna i Sabaton, men är det något annat
lite mindre känt band du skulle vilja flagga för?
- Japp, HELL, den som missar dem live i sommar får banne mig skylla sig själv.
Gillar man melodic death ska dessutom kolla in Deals Death med Falu-sonen Olle Ekman i front, bättre än så blir det inte.

Är det någon bokning du känner dig extra nöjd med?
- Sabaton & Pain gör här sina enda festivalspelningar i Sverige 2011. Lägg till Dream Evil så har du en helt oslagbar trio på en festivalscen. Såklart är det ju askul med Helloween och de andra stora utländska akterna med, men jag vill nog ändå slå ett extra slag för denna trio.

Krister är uppenbart nöjd med årets bokningar, men på frågan om visionen är att inom några år kunna ta över tronen som Sveriges största hårdrocksfestival blir det ett blankt nej.

- Tveklöst NEJ. Vi har aldrig och kommer aldrig att ha ambitionen att bli störst i Sverige, det är helt ointressant. Vi ska bli grymt bra på det vi gör och kort därefter ska vi försöka bli bäst i Sverige på det vi gör.

Förebilder är Sweden Rock Festival & Peace & Love som han menar är grymt bra organiserade festivaler som idag delar tronen i landet. Sen har nämner han en drös med utländska förebilder såsom jättarna Graspop i Belgien och Wacken i Tyskland.

Har du någon drömartist/grupp som du skulle vilja kunna boka till Rockstad
Falun?
- Herregud ja! Om man får drömma utan någon som helst förankring till vad som är möjligt på alla sätt så vill jag såklart ha Iron Maiden och Metalica i Falun en vacker dag, men som sagt är ju det en dröm…

Sannerligen, vilken grej om Iron Maiden skulle headlinea Rockstad Falun. Vem vet, kanske kan vi besökare drömma om detta i framtiden. Avslutningsvis, Krister, vad hoppas du mest på just nu?
- Soliga veckor i Maj och strålande väder under vår festival så vi får en total braksuccé i sommar, då är vi ett par små steg närmare mina drömmar ovan.

Robin Westerlund
  • Anton

    Bra intervju om Sveriges bästa festival =)

<- Tillbaka till startsidan