RSS
Söndag 23 jun 2024

Den officiella Berg- och dalbaneveckan

Förra veckan innehöll förbenat mycket, både bra och dåligt. Häng med på en vecka som fick Lisebergsbanan att likna en trampbil

Hela veckan började med en katastrofalt dålig proposition från Tobias Krantz och Utbildningsdepartementet vad gäller nytt system för att mäta kvalitén vid högskolor och universitet i Sverige. Dalarnas studentkår reagerade här! Och  inte bara det, han vägrade sedan att ta diskussionen offentligt med högskolorna och Sveriges förenade studentkårer (SFS) utan satte sig i morgonsoffan med SACO Studentråd och försvarar sig med att SVT valde partner, som om han inte har något att säga till om.

Sedan fortsatte utbildningsdepartementet med en autonomi-utredning som lyckligtvis är något bättre men fortfarande inte bra. Läs synpunkter från sveriges studenter här!

Sedan var det den 25:e och pengarna anlände, det är ju alltid kul. Med det kom en ny frisyr, mycket efterlängtad av min sambo. En sambo som tyvärr huserar på lasarettet för tillfället, till min stora sorg. Alla som känner henne får jättegärna komma förbi på lasarettet och hälsa!

På torsdagen genomfördes ett intressant men kort möte med Utbildnings och forskningsnämnden, ansvariga för den akademiska kvalitén vid Högskolan Dalarna. Intressantast där var en diskussion kring ECTS-betyg, det vill säga den översättning av svenska betyg som är giltig utomlands med betyg från (A-F+Fx)

Veckans stora möte var dock fredagen.

Klockan 0900 smällde det, studentkårens möte med lärosätet angående delfinansiering av studentkårens verksamhets. På spel stod en fortsatt studentrörelse i Dalarna.

Mer information senare men låt oss säga att det gick bra :)

Bis später

Joacim (Blogg)

2 april 2010 14:21
<- Tillbaka till startsidan