RSS
Söndag 23 jun 2024

Publicerad 29 maj 2011 07:56

Japanska storartisten Gackt kommer till Sverige

Gackt kommer till Sverige – tack vare Falun

Den 9 augusti på Arenan (Fryshuset) i Stockholm kommer den japanska artisten Gackt med stor stjärnstatus framträda inför sina troget väntande fans som drömt om detta besked i flera år!

Vi i Dalarna ska passa på att sträcka på oss lite extra då det faktiskt är företaget Skrikhult Productions i Falun som gjort detta till verklighet, biljetter till denna konsert finns så länge de räcker på www.skrikhult.se

Beskedet om hans planerade Sverigedatum väckte anstormning på Facebook bland Japan entusiaster och biljettsläppet klockan 16:00 fredagen den 27 maj inväntades med iver då många valde att ta ledigt från både skola och jobb i rädsla över att missa sin chans att köpa biljetter.

Gackt påbörjade sin karriär som sångare/pianospelare i Malice Mizer 1995 men började sin solo karriär 1999 och har sedan dess hunnit släppa hela 14 album och 38 singlar som sålts i över 10 miljoner exemplar bara i Japan. Hans stil är mångfaldig, man finner allt från pop till rock blandat med influenser av trance, metal och klassisk musik.

Han blev första japanska artist att släppa sin musik på iTunes i oktober 2007 och hans musik har också bland annat använts som titellåtar till anime, tv-dramer och tv-spel. Gackt har själv också medverkat i tv-dramer, filmer och gjorde nyligen sin internationella filmdebut 2010 i filmen Bunraku under Toronto International Film Festival.

Förra året turnerade han i Europa och besökte slutsålda arenor bland annat i London, Berlin och Paris. Så nu under 2011 blir denna spelning hans första någonsin i Skandinavien tillsammans med fler länder än i fjol och vi ser fram emot en lyckad tillställning.

Jag hoppas att flera får upp ögonen för denna typ av musik som ligger mig varmt om hjärtat. För många av dem som i dag delar mitt intresse för denna typ av musik var Gackt bland de första japanska artister man hörde och fastnade för. Nog för att Gackt idag inte är min favorit men att missa honom vore för mig otänkbart.

För den som vidare intresseras av detta kan jag tipsa om låtarna ”Last Song”, ”Jesus” och ”Black Stone” som visar upp hans förmåga att framföra olika musikgenres.

 

JESSICA ÖJERMALM

Kelen
<- Tillbaka till startsidan