RSS
Söndag 23 jun 2024

Publicerad 12 september 2011 17:34

Naturens ”sköna” miljö

Fridas blogg: Naturens ”sköna” miljö

Ja, då var det dags för mig att börja använda min blogg på riktigt nu då. Frida heter jag och jag delar chefsredaktörsrollen med Nadine min korridorsväninna som även kallar mig ”Skåne” när hon nämner mig för andra.

Men det gäller att finna en dag när man kan skriva (nu är det två dagar efter insparken) och jag mår prima. Så prima att jag faktiskt tog mig en tur ut i naturen med bilen igår söndag (inte min bil, kan det tilläggas). Jag skulle ut och plocka kantareller vid Övre Gruvriset, som det så fint heter denna vackra utsiktsplats. Jag hade kollat kartan på eniro och visste ungefär hur jag skulle köra, men icke att jag hade med en karta nejnejnej. Jag hade ju läst på Faluns utflyktsmålhemsida att ifall man cyklade så skulle det vara väldigt jobbigt för det skulle vara uppför hela tiden. När jag skymtade dessa backar så jag kände att nu är jag rätt.

Jag parkerade bilen och började gå på vandringsleden, men jag tyckte det va lite läskigt, för nere i Skåne har vi inte sådana ”vilda” djur ute i naturen som här, så jag valde att gå tillbaka och ta bilen. Jag körde på den otroligt klumpiga, steniga, rinnande vatten väg, den var högst 2 meter bred, och jag kände att det här blir icke bra, vet ju inte alls vart jag kommer någonstans.

Jag började kallsvettas detta var riktigt läskigt, och vart skulle jag VÄNDA? Det var ju skog på ena sidan och bara massa träd på andra, dock fick jag ingen bild på denna väg eftersom jag va typ i chock det var så ja jag vet inte, men jag tänkte bara: svimma inte, detta går fint. Sen så hittade jag en plan skogsbit jag kunde backa in i. ”Och kommer man upp så kommer man ju ner som man brukar säga”. Jag hade ju dock tvärtom nu, att komma upp. Det var inte kul då alla dessa stora stenar skulle under bilen, och ja jag har inte kollat men jag anar att det finns massa skrapmärken ala Frida.

Men ja detta var verkligen en upplevelse. En bild på utsikten från bilen när jag skulle köra ner för ”uppförsbacken” blev det iallafall. För att ändå få njuta på kvällen  så blev det en kantarellomelett (för jag har ju funnit kantareller i en annan skog för ett tag sedan:) Men sen körde jag faktiskt ut på kvällskvisten till den skogen där jag hittat svamp, men jag är så feg tror att det ska komma någon när man är där själv och då kan man lixom inte relaxa och njuta av att vara där.

Lite tips:

* Var alltid två, ifall man nu skulle skada sig eller ja få sällskap för det är roligare att glädjas när man finner ngt gottigt tillsammans än att göra det själv. Och sen så är man inte helt själv i skogen.

* Ha med en liten matsäck, dock finns blåbär som ger energi, men ja dricka är bra.

* Ha alltid karta, fantastiskt lokalsinne:)

Tack för mig.

bara massa skog
den fina utsikten

Frida Pettersson
<- Tillbaka till startsidan