RSS
Onsdag 22 maj 2024

Publicerad 19 september 2011 13:49

Sportnotiser á la Björkman

aftonbladet.se

Sportbloggen: Sportnotiser á la Björkman

- Landslaget spelade 62 usla minuter mot lilleputtnationen San Marino innan det slutligen rann iväg och slutade med trevliga siffror.
Ett sådant spel som visades upp innan Kim stänkte dit första målet duger dock inte i något som helst mästerskap och Hamrén måste ta sig i kragen då sådant kan kosta många värdefulla poäng.

- Sportbladets krönikör Robert Laul klagar i sin blogg på ungdomars språkbruk. Javisst, jag håller med, det är ofta under all kritik idag, men man ska inte kasta sten i glashus. Aftonbladet är inte direkt några förespråkare för ett korrekt språkbruk och främjare av korrekturläsning. Om de lade lika mycket tid på att läsa igenom sina egna texter innan de publicerade dem som de lade på att skriva ovettiga artiklar och komma på sensationsrubriker så skulle deras trovärdighet skjuta i höjden enormt.

- Hockeysäsongen har dragit igång på allvar och det är rörande att se allas engagemang efter den ofattbart tragiska incidenten i Ryssland. Det visar på att mänskligheten är så mycket större än man ibland tror när man läser om all skit som händer i världen. ”Människoliv är mer värda än lagtillhörighet” löd texten på den banderoll som Djurgården visade upp inför matchen mot HV 71. Det är stort.

- Falu BS FK tog andra segern på raken igår när Anders Limpars topplag Sollentuna United besegrades borta med 2-3. Hemmamötet i våras slutade med 0-2-seger till gästerna vilket givetvis gör denna seger ännu skönare.
Efter 19 omgångar ligger Falun näst sist med fem vinster, två oavgjorda och tolv förluster. Att klara kontraktet utan kval ser extremt svårt ut då man har sju poäng upp till säker mark med tre matcher kvar att spela. Att undvika den direkta nedflyttningsplats man nu ligger på och knipa kvalplatsen är dock ingen som helst omöjlighet då laget som nu har denna plats, BKV Norrtälje, endast har en mer inspelad poäng än Falun. Således lever hoppet i allra högsta grad om fortsatt spel i Division 2 Norra Svealand.

- Brage behåller ett fast grepp om den ena nedflyttningskvalplatsen i Superettan och har med en match mindre spelad fem poäng ner till nedflyttningsplacerade Västerås SK och endast sex poäng upp för att undvika kvalspel helt med sex matcher kvar att spela. Man har således allt i egna händer och ett bra utgångsläge för att hänga kvar i ettan ännu en säsong.

- Friidrotts-VM passerade ur svensk synpunkt relativt obemärkt. Den glansperiod vi upplevde för några år sedan dröjer nog igen är jag rädd, men vi ska inte underskatta de ungdomar som är på frammarsch. Jag tänker då inte minst på Angelica Bengtsson som kommer bli något riktigt stort om hon fortsätter utvecklas i samma takt som hittills varit fallet. Vad kan hända redan till OS i London nästa år?

Så, det får räcka som en liten snabb update av senaste tidens händelser i sportens värld. Är det något ni saknar får ni gärna höra av er. Jag kan såklart inte lova att jag skriver om det men jag läser allt och tar det under beaktande.

Ha det gött!

Björkman
<- Tillbaka till startsidan