RSS
Onsdag 22 maj 2024

Publicerad 10 november 2011 22:41

Japan kommer tillbaka till Falun med Rencon

Japan kommer tillbaka till Falun med Rencon

Japankonventet ”Rencon” kommer tillbaka till Falun den 24-26 februari 2012.

Tidigare i år bjöd Rencon på en färgsprakande tredagars tillställning av japansk populärkultur som drog i runda slängar 200 personer i varierande åldrar från Dalarna och övriga Sverige.

På Rencon kunde man se på anime, shoppa, sjunga karaoke, spela japanska brädspel, *cosplaya, spela tv-spel, pyssla, delta i lekar och tävlingar. Utöver allt detta kunde besökarna också se den japanska artisten HITT framträda live på stora scenen.

*Cosplay = japansk maskerad där man klär ut sig till karaktärer från japanska serier,filmer m.m.

Så vad kan då väntas inför Rencon.02? – Troligtvis någonting minst lika bra!

Vi vet redan nu att Falun åter igen får musikaliskt besök från Japan. Inför Rencon.02 två har det unga japanska rockbandet PLUNKLOCK bekräftats.

PLUNKLOCK bildades 2011 och deras popularitet växer redan i rasande fart både på hemmaplan och utanför Japan. De ligger verkligen inte på latsidan och ska ut på sin första Europaturné i februari-mars 2012 där Falun och Rencon.02 blir ett efterlängtat stopp.

Tillsammans skapar de ett spännande rockigt sound som bär vissa influenser från andra japanska band som MERRY, UVERworld och The Gazette.

Så boka in den 24-26 februari i almanackan redan nu! Det spelar ingen roll om du är en van konventbesökare eller bara lite nyfiken på japansk kultur, det finns något för alla.

 

För mer information om Rencon.02, Plunklock och biljetter finns på: www.rencon.se

Jessica Öjermalm- Arrangör

 

 

 

Nadine Lundström
<- Tillbaka till startsidan