RSS
Söndag 23 jun 2024

Publicerad 23 november 2011 15:11

Tiden går men idrotten består

Sportbloggen: Tiden går men idrotten består

Dags för en liten update!

Över en månad har passerat sedan senaste inlägget och jag tänker sluta med ursäkter då ni alla mycket väl vet att man som student även har annat på agendan (som även rört vår tidning i pappersformat som nu finns ute, glöm inte det, längst bak i Metro Student!).

Vad har då hänt sedan sist?

För egen del har en ny kurs, ”Introduktion till Sport Management”, inletts och med den mer fokus på hur själva organisationen faktiskt fungerar inom idrottsorganisationer till skillnad från de flertalet teorier och dylikt som hittills inpräntats under utbildningen.
En krönika har också skrivits till insajd.nu som ni kan läsa här.

För svensk idrott i stort har vi kunnat konstatera att Zlatan återigen gjort lama insatser i landslaget under de träningskamper som spelats och att vi slutligen förlorat mot England efter decennier av trevliga resultat.
Karjala Cup har också spelats där Sverige, som blivit sämst trea 13 av de 16 tidigare turneringarna, denna gång tog hem den nesliga fjärdeplatsen.
Ett tungt besked nådde oss precis i skrivande stund gällande herrlandslaget i handboll där mycket viktige Jonas Källman kommer att missa EM i Serbien på grund av hjärtoperation. Givetvis ett tungt avbräck och det återstår att se vem som kliver in och tar det stora ansvar som tidigare vilat på Källmans axlar.

Fotbolls-EM närmar sig, kanske inte med stormsteg, men undan för undan och när nu även playoff-matcherna spelats kan vi konstatera att min tippning från föregående inlägg resulterade i ett 50-procentigt ”rätt” resultat:
Kroaterna tog sin revansch på Turkiet och Irland defilerade enkelt förbi stackars Estland. Tjeckien blev dock för tufft för montenegrinerna och Bosnien lyckades, trots en enorm kampvilja, inte klara av Portugal som hade det mesta flytet med sig.

 

Slutligen vill jag passa på att än en gång säga tack till Lasse Brandeby som gett oss många skratt genom åren och intervjuer man sällan sett maken till varken förr eller senare. Vila i frid.

 

 

Björkman
<- Tillbaka till startsidan