RSS
Tisdag 23 apr 2024

Två veckor har redan gått här på Bali

Genom tågfönstret åker det svenska vinterlandskapet förbi med snötäckta åkrar och träden täckta av snö och en och halv timme försvinner på 10 minuter känns det som.

Väl på Arlanda checkar vi in och går mot terminal 5 där min jakt på Starbucks börjar, jag ska ha Starbucks kaffe innan jag lämnar Sverige och det ska drickas för första gången på Arlanda.

14.50 är det avgång och 21 timmars flygning väntar med 2 byten. Från bleka svenskar till shejker i den vitaste bomull i Doha till skyskraporna i Singapore och slutligen till Bali som välkommnar oss med en brinnande solnedgång över havet. När man kommer av planet så slås man om hur varm terminalen är, men så fort vi lämnar flygplatsen för den första friska luften så möts vi av en fuktig och varm luftvägg som det tar ett tag innan man vänjer sig vid.

Två veckor in på mitt utbyte på Bali och jag känner redan att ”the bali magic” börjar komma under skinnet på mig. Det kan vara den tropiska värmen, havet eller alla varma balineser, men jag börjar verkligen känna mig hemma och mitt lilla rum här på campus börjar kännas lite som det gammla rummet på Sturegatan hemma i Falun. Men jag börjar samtidigt inse att man kommer att vara här i  20 veckor och jag vet inte om det kommer att kännas som en evighet eller om det kommer att gå så fort att man inte fattar att man är tillbaka i Sverige i mitten på Juli igen.

 

28 februari 2012 16:10
<- Tillbaka till startsidan