RSS
Onsdag 22 maj 2024

Publicerad 10 april 2012 00:46

Allsvenskt tips

Sportbloggen: Allsvenskt tips

Aningen försenat kan tyckas när vi redan är två omgångar in i det hela. Till mitt försvar säger jag att jag lagt mycket fokus på vår papperstidning då jag tagit över som chefredaktör efter Frida som flyttat till Karlstad vilket har gjort att mitt fokus för hemsidan och bloggandet kommit lite i skymundan.

Nåväl, jag har redan haft ett tips i huvudet redan innan serien startade och det kommer jag inte att ändra på efter hur de inledande omgångarna sett ut, ni får helt enkelt lita på att jag inte väger in och gör en efterkonstruktion.

1. Elfsborg
2. IFK Göteborg
3. Helsingborg
4. Malmö FF
5. Kalmar FF
6. AIK
7. GAIS
8. Häcken
9. Djurgården
10. IFK Norrköping
11. Gefle
12. Örebro
13. Åtvidaberg
14.
Syrianska
15. Mjällby
16. GIF Sundsvall

Sådär! Det blev ganska rekorderligt tycker jag. Nu vet jag mycket väl att inledningen av allsvenskan slutat med två förluster för mitt andraplatstippade kära IFK Göteborg men det ser jag inte som något hinder även om jag hade konstruerat mitt tips nu. IFK brukar alltid vara trögare i starten och komma igång så småningom så jag är inte orolig med tanke på hur spelet har sett ut och hur man oturligt förlorat sina matcher.
Elfsborg har blivit av med stillastående Haglund och kan nu med nye Lennartsson kanske äntligen jogga hem det där guldet som det pratats om ända sedan de vann senast i princip.
Bottenmässigt känns det som att Giffarna knappt gick upp till att börja med och styrkan finns helt enkelt inte i laget. Syrianska har haft en säsong på sig och lider nog inte av andraårssyndromet, snarare är de bättre i år än förra året.
Mjällby tappar allt fler av de kvalitetsspelare som hållit dem uppe hittills och säger nog adjö i år.

Till sist: Att Pelle Olsson trollar kvar Gefle ännu en säsong är väl inte ens något att diskutera.

Hoppas påsken varit trevlig!

Björkman
<- Tillbaka till startsidan