RSS
Tisdag 23 apr 2024

Publicerad 26 maj 2011 00:58

Sommarens bästa plattor

Kelen listar sommarens bästa plattor

Det har varit mycket snack om att 2011 skulle vara musikens år och vi kan inget annat än hålla med. Det har nyligen dykt upp en massa spännande skivor och det tycks komma fler.

Helplessness Blues
Fleet Foxes

Play och repeat. Helplessness Blues är en av de skivor som kommer spelas mest i sommar. Fleet Foxes nya skiva är oklanderlig och innehåller ljuvliga sångstämmor och melodier.
(Läs Johan Nilssons recension av skivan här!)
>Spotifylänk.


Satan i gatan
Veronica Maggio

Vissa var oroliga för att Maggio inte längre skulle kunna leverera utan Oskar Linnros som låtskrivare. Men om hon kunde. Denna skiva och levererar mer än den förra. Låttexterna är poetiska och melodierna sätter sig direkt. Ett måste i sommar.
> Spotifylänk.


Wasting Light
Foo Fighters

Äntligen kommer Foo Fighters med en ny skiva och det är det bästa Foo Fighters gjort. Om man är sugen på rock i sommar så bör man lyssna på denna skiva. Den gör dig knappast besviken.
> Spotifylänk.


Born This Way
Lady Gaga

Lady Gagas nya skiva har sedan länge varit en riktig snackis och nu när den har landat på hyllan, så finns det delade meningar. Vissa tycker hennes kläder är mer spektakulära än musiken och vissa tycker tvärtom. Kelen rekommenderar denna skiva inför sommaren och tycker den absolut gör sig rättvis med kläderna.
>Spotifylänk.


My Dark Twisted Fantasy
Kanye West

Det är inte bara Bob Dylan som gästar Sveriges festivaler i sommar. Kanye West ska nämligen svänga förbi på Way Out West. Att ha med en skiva som kom förra året må vara tråkigt, men att stå och hoppa utan att kunna låttexter på Way Out West är både förnedrande och oförlåtligt.
>Spotifylänk.


Angles
The Strokes

Efter ha haft ett break på nästan fem år är The Strokes äntligen tillbaka med dunder och brak. Plattan Angles innehåller några riktiga guldkorn med högsta toppen i låten Taken For A Fool.
> Spotifylänk.

Vi kan även rekommendera sångaren Julian Casablancas album Phrazes for the Young som kom för två år sedan som har många likheter med detta album.


Skivsläpp att se fram emot i sommar:

Codes And Keys
Death Cab For Cutie

Suck It And See
Arctic Monkeys

Bon Iver
Bon Iver

Tha Carter IV
Lil Wayne

Ritual Union
Little Dragon


ERIK MÅNSSON &
ISAK ARVIDSSON

Kelen
  • William Lundqvist

    Mycket bra!

<- Tillbaka till startsidan